Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam mam problem z zamkiem z tylu ,nie otwierał się myślałem że to wina zamku ale wymieniłem go i dalej ten sam problem na starym i nowym zamku to samo
Drzwi się otwieraja do czasu gdy nie zamknę tych drzwi na guzik lub centralnym, potem drzwi juz się nie otwierają wtedy trzeba znowu rozbierać drzwi
Z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 16, 2018 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Kwi 17, 2018 07:27
Szymonbbb napisał/a:
mam problem z zamkiem z tylu ,nie otwierał
Szymonbbb napisał/a:
Drzwi się otwieraja do czasu
Szymonbbb, potrzeba więcej informacji , zamek nie otwiera się przyciskiem czy kluczykiem , czy tym i tym. Drzwi wszystkie, czy kierowcy czy może inne ?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Kwi 17, 2018 14:27
Postaraj się jeszcze raz opisać problem bo po czwartym przeczytaniu nadal nie wiem o co cho. Jeśli jest problem z wkładką w klapie to niedawno było o tym na Forum.
Nie działa zamek z tylu drzwi bocznych prawych ,po zamknięciu centralnym zamkiem lub po wcisnieciu guzika, już prawe drzwi się nie otwierają
Zamek wymieniłem już i dalej ta sama sytuacja jest nie wiem jaka tego jest przyczyna.
Bo jak zrobię zamek to drzwi się normalnie otwierają ale zamknę samochód otworzę i już się nie otwierają
Rover 75 2.0v6 1999r
Szymonbbb, rozumiem, że pozostałe zamki działają problem jest tylko z tym jednym. Zamek najłatwiej sprawdzić podpięty do instalacji ale jeszcze nie zamontowany w drzwiach. Naciskasz na pilota i patrzysz i nasłuchujesz czy działa prawidłowo Jak pada silniczek to to po prostu słychać i widać. Nie bardzo rozumiem, co rozumiesz przez "Bo jak zrobię zamek ". Co wtedy robisz?
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Silniczek chodzi normalnie, zrobienie czyli chodzi mi jak ściągnę taki plastik zaczepia się go do czpienia który pcha ten plasticzek otwieram drzwi i zaczęłam go na nowo i wtedy znowu chodzi normalnie
Wysłany: Sro Kwi 18, 2018 08:03
Szymonbbb,zamknij auto kluczykiem przez przekręcenie wkładki w drzwiach kierowcy i potem otwórz też kluczykiem , jeśli to zadziała to znaczy że padł silniczek od tzw. całkowitego zamykania. Ten drugi zamek też może mieć tą samą usterkę.
[ Dodano: Sro Kwi 18, 2018 09:03 ]
Szymonbbb napisał/a:
Silniczek chodzi normalnie,
w zamku są dwa silniczki i ten od całkowitego zamykania działa jak użyje się pilota.
Kup tradycyjny siłownik za 10 zł i przerób sobie zamek w drzwiach. Tanie i skuteczne rozwiązanie. Jak chcesz to wyśle Ci instrukcję na maila jak to ogarnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum