Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 19:14 [R75] Podłączenie AUX do zwykłego radia kasetowego
Witam.
Bardzo proszę kogoś kto wie jak to zrobić o pomoc.
Mianowicie chciałbym zamiast mechanizmu kasetowego w radiu Philipsa kasetowego
podłączyć przewody aby dało się wpiąć coś z gniazdem słuchawkowym.
np telefon
czytałem że ktoś to robił ale nie znalazłem instrukcji co i gdzie a nie jestem zaawansowanym elektronikiem.
ewentualnie w ostateczności kaseta adapter ale czy tu dużo straci się na jakości dźwięku?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 19:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Trzeba obejrzeć jak jest zbudowane radio, znaleźć jak idą sygnały i wpiąć się sygnałem w odpowiednim miejscu. Godzina, albo kilka godzin roboty, taniej kupić inne radio.
Koder [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 27, 2018 17:26
nanab napisał/a:
Trzeba obejrzeć jak jest zbudowane radio, znaleźć jak idą sygnały i wpiąć się sygnałem w odpowiednim miejscu. Godzina, albo kilka godzin roboty, taniej kupić inne radio.
Dla kogoś, kto ma pojęcie o elektronice to max godzina.
Kolego, jeśli nie bardzo kumasz, to znajdź koleżeńskiego elektronika, który zrobi Ci to za przysłowiowe 2 piwka
Sam chętnie bym Ci to przerobił, ale kwestia miejsca zamieszkania.
dodam, że można obciąć wtyczkę od mechanizmu radia, zewrzeć pary kabli idące od małych czarnych kostek "wykrywających" obecność kasety. Są to 3 pary.
nie ma wtedy szumów ani nie słychać mechanizmy radia - bo go nie ma
lutowanie do przedwzmacniacza jest o tyle proste, że nie trzeba lutować się bezpośrednio do układu ale obok, do pinów przez które ścieżka biegnie
masa do obudowy
działa sterowanie z kierownicy i można przełączać miedzy np tablet
(wcześniej kaseta, radio fm)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum