Wysłany: Nie Cze 03, 2018 19:10 [214Si]Czy warto wkładać pieniądze
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Cześć witajcie, mam roverka od ponad dwóch lat, mam do wymienienia uszczelkę pod głowicą i silniczek krokowy, ktoś wie ile mniej więcej teraz kosztują te części? ogólnie w aucie wszystko wymieniałem na czas i mam pytanie w głowie czy warto w niego inwestować czy kupić innego złomka na dojazd do pracy. W aucie rok temu wymieniałem rozrząd, olej, wszystkie filtry i rozrusznik.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 03, 2018 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To trudne pytanie, podchodzące pod wróżenie, skąd mamy wiedzieć w jakim ogólnym jest stanie, a jeśli napiszemy inwestuj, Ty zmienisz uszczelkę, a za chwile padnie znowu bo np. głowica jest krzywa, tuleje siadły, silnik przegrzany, mechanik skopie robotę
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
graty (uszczelka, szpilki, uszczelniacze uszczelki kolektorów, płyn chłodniczy) myślę że 500 zeta starczy. Sprawdzenie głowicy i planowanie, uszczelniacze zaworowe + ewentualne docieranie zaworów to cena pewnie do 200 do 400?. Do tego dochodzi robota mechanika i to co wyjdzie po drodze.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum