Wysłany: Pią Cze 29, 2018 19:47 [R75] Trzeszczenie przy skrecaniu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam,
Ostatnio mam taki problem a mianowicie przy skrecaniu w prawo i w lewo na postoju jak i podczas bardzo powolnej jazdy slychac takie trzeszczenie/chrobotanie. Gdy jade szybciej i skrecam juz tego nie slychac. Co to moze byc?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 29, 2018 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie było tak samo jeszcze przed dwoma tygodniami.
Okazało się że poduszki (łożyska) górne przednich amortyzatorów powiedziały pa pa.
Po wymianie na nowe, skrzypienie ustało a sama kierownica zaczęło znacznie lżej chodzić.
Dokładnie tak samo u mnie leciutko chodzi teraz chodzi kiera wcześniej skrzypiało mi jak jakiś tapczan na dołkach, wymieniłem na całe mc persony od ZT bo amory mi się już kończyły
Do diagnozy najlepiej pod lewaruj auto odkręć końcówkę drążka od zwrotnicy i poruszaj ręcznie mc personem na boki będziesz czuł jak będzie ciężko chodzić u mnie aż przeskakiwało i skrzypiało, łożyska już nie pracowały.
W moim Roverze taki efekt - skrzypienie przy skręcaniu był spowodowany przez pękniętą sprężynę - niestety sprężyna ocierała o rant opony i oponę też musiałem wymienić - nie lekceważyć, sprawdzić i naprawić bo później koszta mogą być większe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum