Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam od dnia zakupu borykam się z takim mały irytującym problemem, a mianowicie wsteczny czasami nie chce się wbić a czasami wyskakuje. Jakoś to przecierpiałem bo wystarczyło mocniej szarpnąć i wchodziło. Ale od nie dawna wyskakuje mi 1 bieg np: jak wjeżdżam pod krawężnik i to już zaczęło być mega irytujące, zauważyłem również że jak odejmuje gaz i to na każdym biegu to drążek mi chce rękę urwać i słychać takie jakby [uderzenie] czy mogą to być poduszki skrzyni biegów? PS sprzęgło nowe, a olej prawdo podobnie fabryka. Wiem że były już takie posty ale nie potrafiłem znaleźć nic co jest podobne do mojego, no chyba że źle szukałem to z góry przepraszam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2018 18:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Możliwe, że dolna łapa nie trzyma i jak silnik się ruszy/obróci to bieg wyjmie. Poduszka/łapa skrzyni biegów jest dobrze widoczna od dołu i można ja łatwo sprawdzić.
Górna raczej nie powodowałaby takich zjawisk, bo skrzynia na niej wisi.
Co do łapy to najlepiej wejść pod samochód do kanału, a ktoś inny niech odpali i spróbuje delikatnie ruszyć - będziesz wtedy widział jak silnik się obraca. Na lewarku może być zupełnie nic nie widać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum