Wysłany: Sob Sty 02, 2010 13:11 [R620] Odpowietrzenie układu sprzęgła
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam i pozdrawiam wszystkich.
Mam nastepujacy problem. Mam zapowietrzony uklad sprzegla. Czy moglby mi ktos opisac gdzie znajduje sie zaworek do odpowietrzenia w R 600 2.0 SDI 98r. Latwo sie do niego dostac?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 16:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 13:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 13:35
Grzechu22 napisał/a:
gdzie znajduje sie zaworek do odpowietrzenia w R 600 2.0 SDI 98r.
Na wysprzęgliku przy skrzyni biegów.
A czy pompka sprzęgła ma odpowietrznik to nie wiem bo nie znalazłem na swojej.
Dostaniesz się od spodu ale to trzeba osłony poodkręcać lecz jak masz "damskie" dłonie to dostaniesz się od góry choć jest ciasno...
Roverek stał jakieś 3m-c bez serducha, z powodu remontu. Złożyłem wszystko do kupy. I przy odpowietrzaniu brak ciśnienia. Wyciek z wysprzeglika wstawiony nowy, zaczęło robić się ciśnienie i zaczął ciec. Zły wysorzęglik? Czy coś dalej, nie mogę łapy wcisnąć ręcznie, powinno tak ciężko chodzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum