Wysłany: Sob Lip 21, 2018 09:08 [R45] Woda po stronie pasażera
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Cześć.
Po paru jazdach w deszczu poajwiła się woda na miejscu pasażera.
Po oględzinach spodu samochodu widać dwa niezaślepione otwory? Czy one mają być zaślepione? Czym je zaślepić? Szukać oryginalnych korków, czy zalepić czymś?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 21, 2018 09:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Te otwory są zawsze otwarte.
Sprawdź okolice nadkoli, ewentualnie jak masz szyberdach to odprowadzenia wody z niego. Jest jeszcze podszybie i od strony nagrzewnicy może się lać.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Masz to samo co ja. Dodam że te doły masz w środku zgnite juz. Nie widać tego z zewnątrz. Tam e środku schodzą sie trzy blachy i leje się przez profil i tam woda stoi ktora przez podłogę do środka sie wlewa.
Woda dostaje się z pod mocowań maski lub dolnej krawędzi szybki i tam woda do środka wchodzi.
Tydzień temu już u kierowcy podłogę wycinalem a u pasażera w środku rudej masy.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Lata temu kiedy miałem R 400 miałem problem z wodą po stronie kierowcy i co sie okazało.....na podszybiu na wysokości dmuchawy czy filtra kabinowego jest otwór ( dostęp oczywiście od zewnątrz od komory silnika. W tym otworze jest taka blacha w pionie na która wlewa sie woda z szyby i jezeli ta blacha z jakiegos powodu ugnie sie w strone szyby to woda z rynienki leci na nogi pasażera , efekt jest bardzo odczuwalny kiedy auto stoi przodem do dołu i woda spływa z dachu na szybe i jest jej dużo. Nie pamiętam dokładnie czy przy okazji wymiany szyby przedniej do tego doszedłem czy przy innej okazji w kazdym badz razie musialem mieć zdjety plastik na podszybiu, po odgięciu tej blachy temat wody przestał istnieć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum