Wysłany: Czw Sty 04, 2018 17:21 [R75] 2.0 Cdti wymiana prawej poduszki nad gruszką
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam serdecznie w nowym roku jestem przed wymianą górnej prawej poduszki,i moje pytanie? na co zwracać uwagę,czy należy coś ustawiać etc,pytam gdyż nigdy nie była wymieniana a widzę już nadpęknięcia,zakupiłem nową.
Proszę o wszelkie podpowiedzi,za które dziękuje.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 04, 2018 17:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam serdecznie
W zeszłym roku wymieniałem górną poduszkę. Generalnie nie ma większego problemu ale musisz zwrócić uwagę na takie rzeczy jak:
Podwiesić silnik ( http://img30.otofotki.pl/..._Obraz-087.jpg)
jeśli tego nie zrobisz silnik opadnie i będziesz miał wielki problem. Jeśli nie masz lub nie masz możliwości pożyczenia takiego wieszaka możesz unieść silnik podnośnikiem od spodu ale tego rozwiązania nie polecam.
Witam,dzię kuje bardzo,zastosuje się do tego co jest w opisie.
pozdrawiam.
[ Dodano: Pią Sty 12, 2018 14:02 ]
Powracam i tak;jestem po wymianie poduszki górnej prawa(nowa), gruszka była wymieniana jakieś rok temu (nowa), ósemka wymieniana rok temu (nowa).
Odczucie,bardzo małe wręcz znikome drgania na kierownicy,dlaczego z tym walcze?przy ruszaniu dość gwałtownym czuje tak jak by skrzynia stawała przekosem,jak też czuje to na lewarku zmiany biegów.Może ktoś z szanownych kolegów miał podobny problem.
Ps.wczoraj sprawdzałem stan gruszki,oraz ósemki są w całości,nic nie jest naderwane,ani spękane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum