Gusio92, nie sądzę aby padły Ci wszystkie czujniki. Weź tak jak wcześniej pisałem popsikaj kontaktem w kostkę aby preczyscić. Tobie może wydawać się ona czysta, ale jednak nie łączy. Najlepiej powypinaj kilka razy kostkę jeszcze.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 16, 2018 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odepnij kostkę z czujnikami, następnie podłącz TOAF'a i sprawdź czy błędy powrócą takie same.
Jest możliwe, że padł moduł PDC - widziałem już raz taki przypadek.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Odpowiadalem na te same pytania na FB.
Czujniki zmierzysz oscyloskopem.
Modul mozesz sprawdzic podajac mu sztuczny sygnal jaki daje czujnik.
Ale prosciej bedzie zrobic szybka podmiana bo sadze ze osvyloskopu nie masz , i generatora sygnalu PWM tez raczej nie.
Moduly sa takie same. Czujniki - nie wiem. Ale co za roznica. Zasada dzialania jest taka sama. Kup sterownik, potem zastanowisz sie czy czujniki sa do wymiany.
Czyli nie muszę mieć takiego samego numeru jak wezmę sterownik z BMW?
To bądz mądry i znajdz moduł z BMW ktrory ma numery ROVER'a.
BMW ma swoje numery, ale moduły są takie same. Działają tak samo, w środku są identyczne - ale na obudowie jest napisane co innego.
Zamówiłem moduł PDC jak przyjdzie przetestuje i dam znać
[ Dodano: Pon Sie 20, 2018 13:57 ]
Zapiąłem moduł PDC z BMW i teraz po wrzuceniu biegu wstecznego brzęczyk informujący o awari PDC nie odzywa się i jak czujniki nie działają tak nie działaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum