Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Gru 2007 Posty: 122 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 22:00
No ja kupiłem komplet chromowanych w idealnym stanie na alegro wygrzebałem zapłaciłem 400zł za dwa.
Niestety są od anglika ale moje europejskie są sprawne tylko plastiki poobdzierane i chromy wytarte wkońcu 310kkm.
Mam pytanie czy przekładka mechanizmów z angielskich lusterek do europejskich rozwiąże problem z wystającymi szkiełkami??? Robił ktoś z was to może czy te lusterka różnią sie tylko mechanizmem czy obudowami też??
_________________ Taki sobie R75
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tu nie chodzi o mechanizm tylko o podstawę lusterka, tzn ten trójkątny element łączący lusterko z drzwiami. Chyba jest czarnego koloru w każdej wersji, metalowy. Zamień podstawy i będzie ok. Zwróć uwagę, że całe lustro z wkładem i obudową będzie pod innym kątem na tej podstawie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 19:31
a ja mam pytanie.
od spodu lusterka jest taka zaślepka. Czy pod nią są jakieś śrubki mocujące lusterko. Chce odzielić samą obudowę lusterka wraz z mechanizmem od tego "trójkąta" który jest przymocowany do samochodu
Kurcze nie wiem czy jasno się wyraziłem.
Odkopię temat bo też zamierzam wymienić lusterko. W zasadzie jest to wymiana obudowy ale całej, nie tylko zdejmowanej chromowanej części. Zanim zakupię lusterko mam 2 pytania:
1. Mam lusterka elektryczne. Czy mogę zatem kupić zwykłe lusterko bez elektryki i przełożyć do niego "wnętrzności" czy są jakieś różnice w obudowach, które to uniemożliwiają?
2. Czy są jakieś różnice w obudowie i mocowaniach między lusterkiem angielskim a europejskim? Bo nie wiem czy szukać tylko euro czy mogę kupić angola skoro tylko dwie części obudowy mi potrzebne (ta czarna ramka z mocowaniem i część chromowana).
1. Mam lusterka elektryczne. Czy mogę zatem kupić zwykłe lusterko bez elektryki i przełożyć do niego "wnętrzności" czy są jakieś różnice w obudowach, które to uniemożliwiają?
Nie wiem gdzie znajdziesz nieelektryczne lusterka skoro takich nie bylo.
Seblit napisał/a:
2. Czy są jakieś różnice w obudowie i mocowaniach między lusterkiem angielskim a europejskim? Bo nie wiem czy szukać tylko euro czy mogę kupić angola skoro tylko dwie części obudowy mi potrzebne (ta czarna ramka z mocowaniem i część chromowana).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum