Wysłany: Pon Lis 26, 2018 22:20 [R75] kręci a nie odpala.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Rozrusznik kręci a nie odpala, dopiero jak postukałem w obudowę filtra paliwa pod maską odpalił.To już trzecia taka sytuacja jaką mi wykręcił Roverek. Czy w tej obudowie jest jakiś silniczek czy cuś ?.Filtr mam za mann-a wymieniony we wrześniu 2018r.Ostatnio tankowałem na bezobsługowej ale zawsze leje Vervę czy to może być paliwo.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 26, 2018 22:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj, moim skromnym zdaniem nie filtr, a pompka paliwa która znajduje się obok niego, jak jeszcze raz nie odpali i nie będziesz słyszał silniczka pompki, stuknij w nią, a po stuknięcie powinieneś usłyszeć jak zaskakuje silniczek który jest w niej umiejscowiony, po tym zabiegu auto odpali i odpowiedź będzie jasna, pompka paliwa do wymiany. Lub drugi sposób, odepnij przewód paliwowy wchodzący do filtra paliwa, umieść go w butelce, po przekreceniu kluczyka w pozycje do odpalenia powinno pojawić się paliwo mocno wybijajace z tego przewodu, jak będzie słabo leciało masz odp. że to pompka paliwa jest winna. To tyle. Pozdrawiam.
W obudowie filtra paliwa jest wtyczka z 3 kabelkami to jakieś czujniki wody czy czegoś ?A ta pompka paliwa nie jest z tyłu gdzieś przy baku czy nawet w baku paliwa.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Mam pytanie w tej obudowie filtra paliwa co jest ?
1 zawór zwrotny paliwa
2 czujnik temperatury
3 czujnik przepływu paliwa.
Bo ewidentnie jak puknę lekko w niego to zaskakuje.
Moim zdaniem to może być pompa paliwa. Musisz to zdiagnozować, posprawdzać bezpieczniki i ewentualnie wymienić. Oprócz tego, jak już zaczniesz działać przy układzie paliwowym to wymień sobie filtr na nowy. Tutaj https://www.ucando.pl/blo...c-filtr-paliwa/ jest dokładnie opisane dlaczego okresowa wymiana jest tak ważna. Powodzenia!
Witam
Wymieniłem obudowę razem z filtrem i działo się to samo.
Winna była pompa przy filtrze.Ruszając wtyczką od pompy okazało się że gniazdo w pompie nie stykało. Po wymianie pompy jest ok.
[b]Witam serdecznie!!
Kochani mam problem polegający na tym, że żona wyciągnęła wszystkie bezpieczniki z Roverka i teraz nie odpala, nie chodzi centralny zamek i Bóg wie co jeszcze!!
Co mam zrobić w tej sytuacji? DZIĘKUJĘ i życzę udanej Niedzieli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum