Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witajcie!! mam pytanko,Roverkiem ciągam przyczepę kempingową,po podpięciu na hak za bardzo siada tył samochodu,pomimo że całe tylne zawieszenie jest po wymianie:amortyzatory,poduszki sprężyn,sprężyny wzmacniane,jak myślicie panowie co dodać aby podnieść o 10 cm.może zastosować takie wkładki do sprężyn,nadmieniam że obciążenie haka max to 90Kg.przed podpięciem przyczepy zawsze sprawdzam obciążenie haka specjalną wagą,przeważnie obciążenie wynosi 70-80 Kg.
Pozdrawiam całą brać ROVERKOVA,życzę bogatego Gwiazdora.
Wesołych Świąt
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 19, 2018 15:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 19, 2018 18:23
czarek236 napisał/a:
sprężyny wzmacniane
jakie ? , zmierz odległość środka piasty do rantu błotnika , może masz sprężyny nie do tego modelu . Jaką wysokość miały sprężyny w stanie swobodnym ?.
Witaj Andrzeju! sprężyny kupowałem typowo pod Kombi,różnica była bardzo duża i jest nadal po zamontowaniu tych nowych.Ale sam wiesz,odciążam przyczepę i pewne rzeczy ładuję do samochodu,staram się z wielką uwagą o nie przeciążenie całego zestawu,ba nawet cięższe i dość małe gabarytowo drobiazgi ładuję na sam dół samochodu,ze szczególną uwagą na max.dmc.
Wysłany: Czw Gru 20, 2018 20:55
czarek236 napisał/a:
38 cm.od osi koła.
czyli sprężyny nie do tego modelu , ja w sedanie oryginalne i mam 39 cm. Do kombi zakładają sprężyny od Vectry C , może trzeba włożyć dodatkowe podkładki pod sprężyny.
Andrzej!! dziękuje za podpowiedż,sprawdzę na wkładkach do sprężyn,jak to nie pomoże wtedy sprężyny od Opla.
Wesołych Świąt,bogatego Gwiazdora.
pozdrawiam Czarek.
Ps.przypomniałem sobie były to sprężyny firmy KAYABA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum