Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Pytanie moze zabawne. Ale fajnych coupe coraz mniej. Próbował ktoś do zwykłego kanciaka wcisnąć 2,0 Ti? Teoretycznie gole 2,0 136KM było kładzione i w coupe i w Tourera więc może i Turbo wejdzie? Pomijam na razie tematy poboczne jak zawias i heble.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 10, 2019 21:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiem Andrzejku dlatego napisałem że jest ich coraz mniej. Mnie chodzi czy w chatha lub kombi ktoś próbował pchać 2,0 turbo bo zwykle 2,0 było kładzione np w kombi fabrycznie. Stąd moje pytanie o 2,0 turbo w zwyklej nie coupe budzie.
Widziałem już 1,6 uturbione ale to za skomplikowany i nieopłacalny interes. A kusi mnie wizja najszybszego kombi w mieście;-)
Tu na forum nikt nie kombinował z kombi.
Taki sam swap jak każdy inny w tej budzie, wszystko do ogarnięcia. Jest nas kilku którzy robili swapy w kanciaku coupe (i nie tylko).
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
To w razie czego będę doope zawracał. Na razie próbuje ustalić co ze skrzynia. Jak z półosiami? Tu jest ta wolna skrzynia standardowe 1,6 SOHC nawet w tym silniku moim zdaniem za wolna więc chyba skrzynie by pasowało też przerzucić
Dzięki za podpowiedź. Te półosie najbardziej mnie martwiły.
Zobaczymy jak to pójdzie.NA razie mam na głowie przeprowadzkę. Miałem jechać do Wrocka na te urodziny ale też sie raczej nie wyrobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum