Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam , pytanie odnośnie Rover 214si , czy jeśli samochód jest otwierany i zamykany z pilota to bagażnik też tak powinien się zamykać i mam gdzieś przewody nie pociągnięte ? Czy po prostu bagażnik w tym modelu był zawsze z kluczyka zamykany? Przy zamykaniu lub otwieraniu nie słychać w okolicach bagażnika pracy pompki.
Ostatnio zmieniony przez bociannielot Wto Maj 21, 2019 09:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 19, 2019 16:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oczywiście, że jest podłączony do centralnego. Cóż byłby to za centralny na 4 drzwi?
Elektryka do zamka idzie przez wiązkę tylnej klapy u góry po prawej. Przetarcie przewodu w tym miejscu to jest bardzo częsty problem. Sprawdź jednak najpierw siłownik zamka, bo łatwiej.
ok a siłownik znajdę bezpośrednio przy zamku tak ? A jak przewód by był przetarty nie powinienem słyszeć gdzieś ulatującego powietrza w okolicach bagażnika ? bo nie ma żadnej reakcji przy bagażniku wciskając przycisk zamknięcia/otwarcia samochodu
Przepraszam za pomyłkę , w golfie 3 miałem pociągniętą pneumatyke jeśli chodzi o centralne zamykanie i stąd byłem przekonany że w większości samochodów tak jest
Wow, ale dziwacznie, ale rzeczywiście tak tam jest. Rozwiązanie widać nie zbyt trafione skoro się nie przeszło na późniejsze modele. Zresztą cały Golf 3 jest dyskusyjnie udany...
No co prawda to prawda , jest wiele mankamentów które już wychodziły po 20 latach życia tego golfa , mimo to jednak swoje u mnie pojeździł i byłem w miarę zadowolony lecz jednak przyszedł czas, że do dziecka nie bardzo nadaje się golf kilka cm od ziemi z 2.0l silnikiem idącym jak przecinak i zmieniłem na Roverka
[ Dodano: Sro Mar 13, 2019 10:54 ]
Jeśli jesteśmy już przy bagażniku to nie będę otwierał nowego tematu kolejny problem to pompka pompuje ale plynu na tylnej szybie nie ma odnalazłem przewod gumowy w lewym rogu i jest on odpięty od reszty która się gdzieś straciła na dole , jak wydostać ten przewod i złączyć z górą? jak zdjąłem materiał z lewej strony bagażnika to jest pociągnięty jakiś cienki przewód wygląda to właśnie na sprysk, ale jak ciągnę go na siłę nie ma szans żeby poszedł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum