Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Zauważyłem, że zbiera się kropla prawdopodobnie z połączenia odpowietrznika z rurką jest to możliwe?? Przy odpowietrzaniu zauważyłem też że odpowietrznik się obraca na tej rurce czy to normalne? Czy znalazł ktoś sposób na wymianę samego odpowietrznika?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 25, 2019 17:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Utnij odpowietrznik, załóż złączkę hydrauliczną taką jak do hamulców, zaciskarką zrób końcówkę. Jak dobrze pamiętam 7mm. Do tego łącznik, a do łącznika odpowietrznik hamulcowy. Miałem to samo. Trochę trudny dostęp, dobrze mieć małe zaciskarki do przewodów. Ale się da. Od roku spokój z wysprzęglikiem i mikro wyciekami z połączenia rurki z odpowietrzaczem. Uwaga, rurka wysprzęglika jest stalowa, a nie miedziana, warto obejrzeć, czy po zaciśnięciu nie pojawiły się pęknięcia itp. Tak to powinno wyglądać. Zdjęcie z tego forum, ale z innego postu. U mnie jest identycznie.
Absolutnie niczym tego nie klej. Bawiłem się w kleje dwuskładnikowe i inne pomysły. Płyn hydrauliczny to zawsze zdemolował. Zaliczyłem sprzęgło w podłodze na skrzyżowaniu. Na szczęście w nocy
[ Dodano: Sro Lut 27, 2019 18:06 ]
No i lipa nikt nie chce się podjąć zarobienia przewodu bo ..... stalowy a zestaw do zagniatamia za drogi żeby do jednego przewodu kupować. Czy takim zwykłym najtańszym to się ogarnie czy szkoda kasy wywalać?
Nigdy mi się nie rozpadł wysprzęglik od strony odpowietrznika, więc nie miałem potrzeby kombinowania. Zawsze możesz zmienić wysprzęglik, a w wolnej chwili naprawić obecny i mieć w zapasie, jeśli uważasz, że on jest jeszcze sprawny w całości.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Miałem zamiar wymienić wysprzęglik przy okazji wymiany sprzęgła.Trochę roboty przy tym jest dlatego też wolałbym zostawić wymianę jako ostateczność:( pokombinuje jeszcze i jak nic nie wymyślę to niestety zrobię jak należy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum