Wysłany: Czw Lut 28, 2019 21:35 [R75]zwarcie z alternatora Pomocy
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam dziś zakładałem nowy alternator przy założeniu kabla plusowego śrubokrętem zrobiłem zwarcie plusa z mocowaniem alternatora . po tym zwarciu samochód już nie odpalił, straciłem iskrę na świecach pompa paliwowa nie załącza się , na krotko podłączajac chodzi normalnie ,straciłem dmuchawę ogrzewania wewnętrznego , nie mam oświetlenia w środku lampki nie działają ani po otworzeniu drzwi ani po naciśnięciu włącznika lampek oraz centralny zamek nie zamyka ani nie otwiera drzwi po naciśnięciu guzików na pilocie lampki kierunków świecą przy zamknięciu zapala się na liczniku czerwona dioda a przy otwarciu gaśnie . Ślinik kreci normalnie bezpieczniki sprawdzone wszystkie ,są cale ,ecu wyjęte oraz otworzone nie widać żadnych spalonych miejsc , przekażniki 3 sztuki żółte pod maska sprawdzone chodzą . Ręce mi opadają nie wiem co się stało może gdzieś są jakieś przekażniki które odpowiadają za to . silnik to 1,8 turbo .
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 28, 2019 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
powiedz mi gdyby on byl przepalony to mial bym prad na bezpiecznikach i przekaznikach bo prad do przekaznikow i bezpiecznikow dochodzi w skrzynce pod maska
Wysłany: Pią Mar 01, 2019 05:25
niekiedy tak jest , że uszkodzony bezpiecznik przerywa obwód dopiero pod obciążeniem. A on związany jest przez alternator z ECM , immo , stacyjką , zegarami itd. dlatego nic z tych rzeczy nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum