Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Nie Kwi 14, 2019 18:54 [r75]spalanie benzyny przy instalacji LPG
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2005
Witam ! Mam pytanie do posiadaczy V6 z instalacją LPG - ile wam roverki spalają benzyny ? Mi wychodzi ok 3,5 l (+12l LPG) . Dojeżdżam do pracy 13 km , gaz załącza się po ok 2-3 km . Jest ok , czy jechać do gaziarza na poprawki ? Instalacja LPG nowa, przejechałem ok 600km. Dodam że synowi w f. puma 1,6 gaz włącza się po ok 700 m i zużycie pb ok 1 l ,dojazd do pracy też 13 km.
_________________ marek501
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 14, 2019 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jaka masz instalacje ? Ja mam BRC i ustawione przełączanie przez 25 stopniach na parowniku bo wtryski są tak dobre że sobie dają z tym radę tak mi ustawił gazmen który montował gaz w moim R. U mnie się przelacza teraz po ok 500m praktycznie wyjazd z parkingu i osiedla do 1 świateł. Według mnie za dużo ci tej benzyny pali i za późno przelacza
Za dużo 35 stopni. Ja mam (coprawda w innym aucie) też LPGTech i standardowo miałem temp. 30 stopni, potem obniżyłem do 27 i bez problemu przełącza na zimnym, przejeżdżam ok. 2 km do przełączenia
_________________ Chrysler Voyager, Chrysler Stratus, VW T5, Citroen Xsara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum