Szukalem ale nic konkretnego nie znalazlem odnosnie sportowego zawieszenia do R200
niedawno byly wymieniane wszystkie amortyzatory i ogolnie zawieszenie mam bez zarzutow..jednak chcizlbym zglebic go troche szukajac po necie nic nie znalazlem wiem tylko ze sa dwa rodzaje bodajze 4 cm i 6cm ...a wiec teraz moje pytanie czy wystarczy mi kupic same sprezyny czy tez odrazu jakies sportowe amorki z gory mowie ze chodzi mi o stylistyke nic z agresywna jazda..15' felgi 7J wiec o ile mam go obnizyc zeby bylo dobrze ? nie chce podlaga chaczyc o kazdy przejazd kolejowy albo progi ...dzieki z gory za odpowiedz ...
czy to ma byc jakies inny dzial czy w dobrym zapytalem ?
PS.Bardziej pod tuning podchodzi co pewnie już zauwazyłeś //brt
Ostatnio zmieniony przez Brt Nie Kwi 20, 2008 11:29, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 10:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm a moze poprostu zaloze felgi 17' i zapelnie cale nadkole nie bedzie problemu
To nie to samo, co utwardzone zawieszenie.
Osobiście uważam, że do R200 maksymalny rozsądny rozmiar to felga 16 cali i odpowiednio dobrana opona o szerokości 215mm.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
hmm a moze poprostu zaloze felgi 17' i zapelnie cale nadkole nie bedzie problemu
To nie to samo, co utwardzone zawieszenie.
Osobiście uważam, że do R200 maksymalny rozsądny rozmiar to felga 16 cali i odpowiednio dobrana opona o szerokości 215mm.
czyli Twoim zdaniem jak bym zalozyl felgi 15' 7j opony 195/45 + gleba jakies 4 cm wygladal by lepiej niz na 17' ?
czyli Twoim zdaniem jak bym zalozyl felgi 15' 7j opony 195/45 + gleba jakies 4 cm wygladal by lepiej niz na 17' ?
Nie do końca.
Przede wszystkim to prawidłowym rozmiarem zamiennym do seryjnego jest 195/50/15.
Moim zdaniem auto najlepiej będzie wyglądać na 205/45/16 i przy obniżonej zawieszce.
Taniej i niewiele "brzydziej" będzie na 195/50R15 + gleba.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie do końca.
Przede wszystkim to prawidłowym rozmiarem zamiennym do seryjnego jest 195/50/15.
Moim zdaniem auto najlepiej będzie wyglądać na 205/45/16 i przy obniżonej zawieszce.
Taniej i niewiele "brzydziej" będzie na 195/50R15 + gleba.
205/45/ nie beda mi wychodzic za nadkole ? przy np.. 7J feldze jaki Et musze miec ?
no nie bardzo bo to jestr mini mugen , taki maly bedzie glosniejszy a dwa nie ma silencera a to poprawia monent obrotowy
jak masz zamiar kupowac to kup firmy Blackflame koszt wyzszy bo 300zl ale lepiej zrobiony i ma profi silencera regulowanego ( to takie sloneczko )
no nie bardzo bo to jestr mini mugen , taki maly bedzie glosniejszy a dwa nie ma silencera a to poprawia monent obrotowy
jak masz zamiar kupowac to kup firmy Blackflame koszt wyzszy bo 300zl ale lepiej zrobiony i ma profi silencera regulowanego ( to takie sloneczko )
ok zalezy mi na dosc cichym wydechu ale jednak juz sportowym
piter34,orientujesz się może jakie amorki ma MG ZR w serii ?
Najbardziej się orientuje MaReK, bo takie włożył do swojego R200.
bula21 napisał/a:
ok zalezy mi na dosc cichym wydechu ale jednak juz sportowym
Polecam MG Motorsport (model Racing 1) z wkładką wyciszającą. Miałem taki w R200 (fotki w galerii klubowicza). Bez wkładki średnio głośny, z wkładką ładnie mruczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum