Kupiłem u chama maskę która zapewniał że ma delikatne ryski do polerowania a przysłał złom który nie nadawał się prawie do lakierowania, oczywiście odesłałem mu towar ale niestety nieubezpieczoną przesyłką i teraz gad pisze że dostał zwrot uszkodzony i przez telefon zwyzywał mnie że mam czelność dzwonić i dowiadywać się o co chodzi.
Dopiero teraz przejrzałem jego komentarze i widzę ze to jego stały sposób na zarobek. UWAZAJCIE na gnoja.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 28, 2015 12:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja do tej rozszerzającej się w przerażającym tempie listy dodam edpol19.
Jest to sklep:
AUTO HANDEL ''MAXPOL''
EDYTA FISCHER
Chwałszyce 4
62-330 Nekla
Zamówiłem osłonki na głośniki i listwy 18 lipca i o ile listwy były ok, to osłonki na głośniki były w innym kolorze i wszystkie zaczepy połamane. Nie będę się zagłębiał w szczegóły. Po wielu niemiłych rozmowach i interwencji Miejskiego Rzecznika Konsumentów, po 3 miesiącach miałem dopiero kolejną idiotyczną rozmowę w przedstawicielem owej firmy który dziwnym trafem w końcy chce mi oddać pieniądze.
Jeżeli nie chcecie mieć niemiłych wspomnień ze sprzedawcą, to nie polecam tam kupować.
edit (07.10.2013):
Z dniem dzisiejszym dopiero otrzymałem zwrot pieniędzy oraz list wyjaśniający (oczerniający mnie). Ten sam list trafił do Miejskiego Rzecznika Konsumentów. Po przeczytaniu po prostu większych kłamstw nie słyszałem. Ale mądry polak po szkodzie. I od teraz przy kupowaniu jakichkolwiek rzeczy przez telefon będę po prostu nagrywał rozmowy.
Skoro już ta firma jest na forum dopiszę swoje przygody z nią związane. Kupiłem u nich roletę elektryczną do 75 to co otrzymałem to jakiś dramat roleta z dziurami wyłamane mocowania, nie nadawała się do użytku i ponownego montażu. Po kontakcie telefonicznym odesłałem roletę na swój koszt po czym kontakt się urwał nie odp na maile jak się dodzwoniłem to usłyszałem że zajmą się sprawą ale po kilku miesiącach dałem spokój bo kontakt z tymi krętaczami i oszustami był mega męczący. Wystawiłem negatywny komentarz na allegro i pożegnałem się z kwotą 200zł niby nie dużo ale dla nich jeśli oszukają w miesiącu kilka osób uzbiera się ładna sumka. Roletę kupiłem u innego uczciwego sprzedawcy.
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Sklep tomateam.pl 2 miesiące czekam za częścią i ani towaru ani zwrotu pieniędzy nie ma. Dlatego odradzam tam jakiekolwiek zakupy...
Jakiś czas temu też robiłem tam zakupy i powiem że trochę dziwnie ;\ wszystko jest ale jak chcesz kupić to tego nie ma tamto jest innego producenta itp chociaż wysyłka szybka. Zamawiałem sprzęgło i chyba siłowniczki.
Mam nadzieję, że zawiadamiacie allegro o nieuczciwych sprzedawcach. Nie wystarczy tylko pisać o tym na forum, heh... Nie każdy to przeczyta, a wielu "natnie się" na takiego oszusta.
Wstępne telefoniczne zamówienie części samochodowych (sonda lambda i czujnik położenia wałka rozrządu do samochodu Rover 75) w firmie GT Parts (www.tomateam.pl) nastąpiło na początku listopada 2015r. Przesyłka miała zostać nadana po 11 listopada, czyli po Święcie Niepodległości. Wobec braku przesyłki skontaktowałem się z firmą i otrzymałem zapewnienie, że części zostaną wysłane. Przelew na kwotę 558 zł został dokonany jeszcze tego samego dnia.
Od 24 listopada oczekiwałem na zamówioną przesyłkę. W międzyczasie podejmowałem bezskuteczne próby kontaktu telefonicznego i mailowego. Jedyną odpowiedzią ze strony firmy był mail z 6 grudnia, w którym zostałem poinformowany, że zamówione części zostaną wysłane „ponownie” (przy czym nie było pierwszej przesyłki, która mogła zostać przeze mnie nie odebraną) w dniu 7 grudnia.
Kurier dostarczył przesyłkę 9 grudnia, ale po rozpakowaniu jej okazało się, że w środku znajduje się jedynie sonda lambda, a brak jest czujnika położenia wałka rozrządu, czyli zrealizowano jedynie połowę zamówienia. Dodam, że do przesyłki nie był dołączony paragon fiskalny lub inny dokument potwierdzający zakup.
Dodatkowo okazało się, że przesłana wcześniej sonda lambda nie pasuje do mojego samochodu. Po demontażu części mechanik stwierdził, że kształt jest zupełnie inny, niż
w przesłanej sondzie . Od razu zadzwoniłem do firmy Tomateam i po rozmowie otrzymałem zapewnienie, że po 30 minutach ktoś się ze mną skontaktuje i wyjaśni błędną dostawę. Wszelkie próby kontaktu były nadal ignorowane przez tą firmę.
Sprawa została zgłoszona na policję. Po kontakcie policja-firma otrzymałem od właścicielki zapewnienie, że już mi zwraca pieniądze (było to jeszcze pod koniec zeszłego roku), a ja jej mam odesłać część, ale tradycyjnie już zostałem oszukany i zwrotu nie ma. Policja poprosiła o pomoc prawną odpowiednią terytorialnie komendę w Warszawie i zobaczymy, co będzie dalej, bo ja na pewno sprawy nie odpuszczę - nie będzie oszust działał bezkarnie.
Siedziba i nazwa firmy to:
GT Parts, ul. Ziębicka 1, 01-461 Warszawa
Firma oferuje swoje usługi poprzez stronę internetową www.tomateam.pl, a kontakt mailowy realizowany był na adres tomateam@tomateam.pl
Świadomy że olx rządzi się swoimi prawami nie zamawiam nic bez pobrania. Zamówiłem dwie rzeczy jedna się okazała nie taka jak trzeba więc bez problemów odesłałem . Kontakt telefoniczny ok itp. Uzgodnione że ja odsyłam i mam podac dane do przelewu .
Wartość co prawda 50zł ale zawsze coś, a że jestem chłop ugodowy to nie wspomniałem aby także zwrócono mi koszta za odesłanie rzeczy bo w rzeczywistości nie z mojej winy żona tego sprzedającego spakowała nie to co trzeba.
Na początku odpisywali na smsy i nawet odbierali telefon teraz już się nie dodzwonię. Oczywiście w smsmach mam informację od nich jak to już robią ten przelew itp. Jak przyznają się do zwrotu tych 50zł. Nie wiem na policje to chyba za mała kwota ale dla mnie to o zasadę tu chodzi bo jak będzie się tak machać ręka bo to 20zł czy 50zł to będzie więcej takich cwaniaków.
Może ktoś z was spróbuje zadzwonić i czy odbiorą?
Ewentualnie ma ktoś tam blisko?
witam mnie tez wystwil koles z alegro ,bo kupilem kolektor ssacy do r 75 za 200 zl i zazekal sie ze jest sprawny i jak zalozylem go to chodzil silnik jak sieczkarnia ,zadzwonilem do niego to kazal mi szukac paragonu tylko w tym problem ze nie dostalem od goscia zadnego,ze inaczej nie uzna reklamacji to ja mu wydrukowalem zlecenie z sms z pocztexu,i wyslalem mu pismo i to potwierdzenie zobacze jaka odp,dostane to wam opisze sprawe
Jak się będzie upierał to zgłoś go do skarbówki, że nie dał Ci paragonu
Dokładnie ja tak zrobiłem gościowi co mi zardzewiałą maske przysłął do Freela i potem dostawałem info o kontroli a ana koniec info o tymże dostał domiar tyle ze nie napisali ile bo to tajemnica
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Po ponad dwóch latach od oszustwa dokonanego przez właścicielkę TomaTeam dopiąłem swego i została prawomocnie skazana przez sąd na grzywnę, bo sprawa była wg sędziego mniejszej wagi.
Wcześniej wygrałem z nią w e-sądzie, ale oczywiście nie zostały zwrócone mi przez nią pieniądze. Komornik wysłany przeze mnie okazał się bezradny.
Grzywny nie uniknie. Mam nadzieję, że pójdzie posiedzieć kilkanaście dni za jej niezapłacenie. Walczcie z nią, da się!!!
Jeśli kogoś skarzą wyrokiem prawomocnym i będzie taka konieczność, wtedy Klub może zareagować.
Tak tylko z ciekawosci spytam. Jak sie ma ta wypowiedz do stanu faktycznego? Skazanie prawomocnym wyrokiem bylo i nadal reklamujecie TomaTeam. Jak rozumiem chodzi tu o jedno sformulowanie, ze klub MOZE co nie znaczy musi lub powinien zareagowac.
Tak tylko z ciekawosci spytam. Jak sie ma ta wypowiedz do stanu faktycznego? Skazanie prawomocnym wyrokiem bylo i nadal reklamujecie TomaTeam. Jak rozumiem chodzi tu o jedno sformulowanie, ze klub MOZE co nie znaczy musi lub powinien zareagowac.
A gdzie 'reklamujemy'?
Bo TomaTeam/GT Parts wiele lat temu zrezygnowali z bycia członkiem wspierającym klubu oraz uczestnictwa w Zlotach i życiu Klubu, więc jeśli istnieje jeszcze gdzieś 'reklama' TomaTeam, to chyba tylko przez niedopatrzenie, szczególnie, że ztcw to obie marki, tzn. TomaTeam i GT Parts chyba już od kilku lat nie istnieją...
Ostatni 'świeży' (nie dotyczący ciągnących się spraw sądowych) wpis o TomaTeam jest z 15 stycznia 2016, a więc sprzed ponad 3,5 roku, więc to chyba jednak trochę jest 'odgrzewanie kotleta' z Twojej strony.
PS. No chyba, że gdzieś rzeczywiście jest jeszcze reklama TomaTeam/GT Parts, to prześlij linka - usuniemy.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dzięki! Myślałem, że nikt już z tego modułu nie korzysta i tam nie sprawdziłem.
Teraz mam zagadkę, jak to zmienić.
Firmy chyba nie ma sensu usuwać, bo nie istnieje, a do tego powiązane są z nią zakupy klubowiczów pojawiające się przy ich samochodach, ale trzeba zmienić opis, żeby było jasne, że firma od lat nie istnieje, a kontakty są nieaktualne.
Tylko nawet jako admin nie widzę takiej opcji, a nie chcę tak do razu grzebać w bazie danych...
MaReK, jak to przeedytować??
[ Dodano: Pon Sie 12, 2019 20:37 ]
Dobra, trochę na około, ale dałem radę przeedytować informację.
Myślę, że teraz wszystko jasne, a ci, którzy mają dodane elementy zakupione w TomaTeam do swoich aut nie stracą ich ze swoich 'garaży'.
Dzięki za rewolucyjną czujność.
Pewnie cały Garaż jest do przejrzenia pod kątem istnienia firm...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ten moduł 'garaż' jak i to całe forum już dawno powinno zostać zaorane, ale nie ma kiedy
Czekam na więcej odkrywczych wykopalisk
Ps.
To nie była reklama świadoma umieszczana przez Klub czy Administrację. Każda osoba, która kupiła daną część w danej firmie mogła ją dodać, bądź dopisać się do zakupów w niej. Tak samo można poszukać w postach wzmianki o TomaTeam lub Garage91. To już historia, dla jednych zakończona pozytwynie dla innych inaczej, ale nie zamierzam robić czystek, bo ktoś kręci jakąś kolejną gównoburzę
Jeśli jednak maciej ma dużo wolnego czasu - niech działa i sprząta
Do przeniesienia baz na nowe forum jeszcze kilka chwil upłynie...
A żeby jeszcze włożyć kij w mrowisko, napiszę, że w tamtych czasach na polskim rynku nie było lepszej firmy zajmującej się sprzedażą częśći do R i MG jak TomaTeam
Dzisiaj właściciele firmy zmienili nieco branżę i świadczą usługi serwisowe ze sprzedażą części w miejscu wykonywania pracy
Wiem, że wielu by chciało aby do następnego zlodowacenia pracowali w kamieniołomach, ale ku ich niezadowoleniu tak nie jest
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum