Wysłany: Nie Wrz 08, 2019 19:17 [MGF]wymiana oleju
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Panowie znowu proszę o pomoc a mianowicie...powiedzcie mi czy jak chce wymienić olej to zrobię to wszystko od dołu czy trzeba ściągać tylną półkę za fotelami bo nie mogę nigdzie znaleźć info na ten temat. z góry dziękuję za cierpliwość
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 08, 2019 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Olej spokojnie spuszczasz dolem,filtr rowniez.Klapy inspekcyjnej nie musisz ruszac.Chyba ze chcesz szybciej wlewac olej Wlanie oleju przez inspekcje przy bagnecie trwalo okolo godziny .Spokojnie i powoli.Bagnet troche wyciagnij,latwiej sie wlewa.
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Kurcze dziwne bo po to chyba jest ten wlew no ale wierze na słowo
[ Dodano: Wto Paź 29, 2019 15:19 ]
Olej wymieniony banalnie to proste wystarczyło podnieść tył dachu który jest na kilka zatrzasków potem wykładzinę i ukazuje się płyta metalowa na kilka śrub po jej zdjęciu mamy super dostęp do całego silnika
Tylko po co demontować pol auta skoro wszystko można na spokojnie zrobić przy browarku w godzine? Plyte inspekcyjna można zdemontować przy grubszych pracach przy silniku.
.Rover 75 w kolorku Cev
Ale jak pół auta odpięcie dachu i odkręcenie paru śrub to przyjemność hehe w Audi jak czasem się brałem za dłubanie i ulepszanie to dopiero pół auta faktycznie rozbierałem
Tylko jaki jest sens?Masz dostep po podniesieniu klapy bagażnika.A tak odpięcie dachu,podniesienie,wytarganie wygłuszenia,odkrecenie plyty inspekcyjnej.Za dużo roboty.Kiedys docenisz minimalizm
Co do niemieckich,nie wypowiadam się.Mialem 3x Bardzo Maly Woz i więcej nie chce Wole Japsy i angielskie Roadsterki
.Rover 75 w kolorku Cev
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum