Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam.Musze wymienic w drzwiach listwy boczne ,te od srodka przy samych szybach,ktore strasznie gnija chyba w kazdym R. Jak je wyjac zeby nie uszkodzic?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 16:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
grota10, należy odsunąć uszczelkę i wykręcić śruby mocujące. Następnie całość wysuwa się do góry (najlepiej przytrzymać chromowaną listwę). Nie bój się tego, że będzie iść z oporem. Rdza zwiększa objętość i stąd mogą być pewne problemy z wyjęciem tych osłon ramki okna. Nowy element najprawdopodobniej wsunie się już bez problemu. Poniżej masz zdjęcie tego, jak to wygląda. Trzy śrubki i ten język na dole.
Napisalem ,,te od srodka,,Dziekuje za szybki odzew,ale chodzi mi o te jakby gumki ktore dolegaja do szyby od wewnatrz samochodu.Szyba sie po tym przesuwa kiedy sie chowa.Poziome przez szerokosc szyby zaraz nad boczkiem drzwi.Chyba dobrze wyjasnilem
grota10, tak to jest jak się z doskoku pisze. Wybacz, nie doczytałem. Czy ich się nie wyciąga do góry? W sensie one nie siedzą częściowo na tych spinkach co boczek?
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 19:01
Wymieniałem u siebie w R 75 nie jest to trudne, wyjmują się normalnie pociągając do góry, tylko delikatnie po trochu po całości odginając kolejno spinki .Te listewki niestety łatwo jest powyginać .Dla ułatwienia możesz wyjąć boczne plastiki . Wklejam foto moich przed wymianą .
pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum