Wysłany: Pon Paź 28, 2019 11:05 [Rover 45] woda po stronie pasażera - podszycie szyby zdjęte
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
Walczę z wodą pod dywanikiem po stronie pasażera, zdjąłem już podszycie, wyczyściłem pod nim, blaszkę wygiąłem w stronie pasażera. Nic nie pomogło wczoraj padało i znowu pełno wody pod dywanikiem. Gdzie szukać dalej przyczyny ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 28, 2019 11:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szyberdachu brak, zdjąłem ponownie podszycie szyby, wymieniłem uszczelki, sprawdziłem odpływ klimy (jest ok) i znowu po deszczy 0,5-1l wody pod dywanikiem pasażera już rozkładam ręce ….. macie jeszcze jakieś pomysły ?
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Czw Lis 28, 2019 11:14
Każdy R45,jak i Civic VI ma po prawej stronie newralgiczne miejsce. Szaleje tam rdza pod szybą, w zaawansowanej fazie pęknie szyba z prawej strony,wypchnięta przez rdzę. Dlatego tyle Civic jest z pękniętą szybą . Może to Twój przypadek. Albo puścił klej,albo ktoś wstawiał szybę i nie dokleił.
Szyba wyciagnieta i w klejona na nowo, u góry i nadole szyby kleju w 2 miejscach praktycznie nie było. Czekamy na deszcz zobaczymy czy pomogło. Na szczęście o dziwo brak rdzy.
[ Dodano: Pon Gru 02, 2019 21:13 ]
Niestety wklejenie szyby nie pomogło ..............:( już ręce mi opadają coś jeszcze mogę sprawdzić ? woda skrapla się na łączeniu z prawej strony tak jak na zdjęciu widać, dramat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum