Wysłany: Nie Lis 17, 2019 20:13 [Mg ztt]Problem z czujnikami cofania
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam. Mam problem z czujnikami cofania/parkowania czy jak tam je zwał. Wrzucam wsteczny dojeżdżam do przeszkody i cisza. Czujniki jak się wsłucha tykają. Światło cofania jest. Wymieniłem jeden czujnik na nowy ale zamiennik czy to może być przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 17, 2019 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Był ale długi oznaczający uszkodzenie czujnika, czyli to ten sam ma sygnalizować ? Opiszę sytuację. Od zakupu auta przy włączeniu wstecznego był długi sygnał. Zacząłem grzebać i znalazłem nietykający czujnik. Zamówiłem zamiennik firmy GETZ, bo ten który był wpięty też nie tykał przy zamianie z innym. Okazało się też, że mam przerwany kabel w wiązce więc fo polutowałem. Teraz wszystkie tykają tak samo, ale nie słychać nic w aucie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum