Wysłany: Sro Lut 26, 2020 23:04 [MG ZR 160] Czujniki ciśnienia i temperatury oleju?
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam wszystkich . Chcę dołożyć do MG zegary ciśnienia i temperatury oleju i moje pytanko brzmi czy te najprostsze zegary np z allegro moge podpiąć pod czujniki ktore sa w samochodzie? Wiem ze ma pewno jest czujnik ciśnienia ale czy też temperatury oleju? Pomóżcie mi je zlokalizować i nazwać ktory jest ktory ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 26, 2020 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujnik ciśnienia być musi, bo przecież kontrolka od oleju musi dostawać skądś sygnał, ale czy można go użyć jako dokładnego wskaźnika to nie wiadomo.
Czujnika temperatury oleju nie ma i zostaje go dołożyć najłatwiej w podstawce pod filtr.
Jako wskaźnika fabrycznego czujnika użyć nie da się, bo to tylko przełącznik (jest ciśnienie otwarty, nie ma zamknięty).
Fabrycznie takich czujników się raczej nie montuje, chyba że w jakichś sportowych autach.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Czujnik ciśnienia być musi, bo przecież kontrolka od oleju musi dostawać skądś sygnał, ale czy można go użyć jako dokładnego wskaźnika to nie wiadomo.
To raczej czujnik oleju a nie czujnik ciśnienia, nie da się z niego wyciągnąć żadnych informacji o ciśnieniu, no chyba że wystarczy nam 1bit rozdzielczości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum