Wysłany: Czw Mar 19, 2020 13:25 [MG ZR] Amortyzatory tył
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Hej,
Padły mi niestety amortyzatory z tyłu w MG ZR 2.0 diesel. Przeszukałam internet, przeszukałam forum i nie znalazłam żadnej odpowiedzi. Oryginały niedostępne, nigdzie nie są w stanie mi nawet dobrać, bo MG nie widnieje w katalogach. Ktoś wymieniał? Można je czymś zastąpić? Pasują jakieś od innego auta?
Będę mega wdzięczna za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 19, 2020 13:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rover 200 i 25 przecież to jest ten sam samochód. Mogą się różnić sprężynami, ale amorki są takie same.
Jak kolesiowi się nawet z ciekawości nie chciało do google zajrzeć co to za samochód skoro go w katalogu nie ma to klawy specjalista.
No nie są takie same. Poczytaj kolego forum na ten temat. Do MG ZR są o krótszym skoku i charakterystyka ich jest inna. Radzę zagłębić widzę i wtedy się wypowiadać. Nie ma zamienników na rynku. Proponuję kayaby i tyle. Nie ma innej opcji. Ewentualnie regenerować ale to koszt 350-400 za szt. Jest firma na Pomorzu która robi takie rzeczy i daje gwarancję na to. Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. Nadal w sumie nie wiem, co robić. A jaki model kayaba? Bo same jakie znalazłam to do rover 25 żadnych do MG ZR. Czy skok dużo się różnił w ZR a w R25? Jeśli mocowania te same a skok nieznacznie się różni to może będzie działać? Czytałam, że ludzie wsadzają amorki z ZR do R25 to czemu nie odwrotnie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum