Wysłany: Wto Maj 05, 2020 08:52 [mg zr] Nie odpala na benzynie, a na gazie tak
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam, tak jak w temacie, nagle z dnia na dzien emdzi przestal odpalać na benzynie, tzn na początku zakręcił odpalił ledwo i od razu zgasł, potem tylko silnik się kręcił, nic więcej... Odpaliłem awaryjnie na gazie i odpalił na strzała. Dodam jeszcze że normalnie słychac pompe przy zapłonie, a najdziwniejsze jest to, że jak już odpalę go na gazie i przełączę na bene to normalnie jezdzi, nie gaśnie. Jakieś pomysły? Nie chcę go odpalać za każdym razem na gazie.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 05, 2020 08:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A gorący silnik na benzynie odpala?
Odepnij górny czujnik temperatury i sprawdź. Jeśli się popsuł i ciągle pokazuje, że silnik jest ciepły to komputer daje za mało paliwa na zimny start.
edit
dopiero po nocy odpalił na benie praktycznie od razu, zatrzymalem sie wyłączyłem silnik, próbowalem odpalić i juz nie chciał. Więc znów awaryjnie na gazie... pozniej w trakcie jazdy przełączyłem na bene i silnik sie zadusił i zgasł.
pół baku 95
kolejny edit, problem praktycznie sam sie rozwiązał, nie wiem o co chodziło ale zaczął normalnie odpalać nawet po dłuższej jeździe, sprawdze jeszcze pompe i ciśnienie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum