Myślałem ,że moja historia z Roverkami dobiegła końca, leć niestety tego pierdolca nie da się wyleczyć i w Październiku' 19 zakupiłem od kolegi Grega-si jego wozidełko które było w mocno odpowiadającym mi stanie Nie przypuszczałem, że szarpnę się jeszcze na takie wariactwo jak kupno Rovera 820 w kupecie , i tym razem nie porżnię ją na SWAPA . Od kupna zrobiłem już ponad 2.5 tys km
Auta raczej nie trzeba nikomu przedstawiać wiec opisze po krótce swoje plany wobec niego, co trzeba ogarnąć i tego co już się wydarzyło
Autko wystąpiło tez w klipie Warsaw Night Racing: Back 90's
Obecnie od Grudnia roverek stoi i czeka w garażu na wiosnę
A więc tak, przed zapakowaniem do garażu auto przeszło autodetajling, został wykonany 2-step i nałożona powłoka kwarcowa Carpro cquatrz uk 3.0
Jak na tak starego Dzika :) Stan jest very gut
Pomiary lakieru wyglądają następująco :
Auto po korekcie:
Nie sądziłem ,że auto nabierze AŻ tak soczystego koloru
To by było na tle z rzeczy zrobionych przed zimowaniem.
Teraz co do dalszych planów / porobienia ją pod siebie / to co jest do zrobienia wypunktuje będzie łatwiej
-wymiana sprzęgła: ma tendencje do uślizgnięcia się prawdopodobnie wpadnie a'la kevlar + planowanie docisku i koła zamachowego +łożysko w skrzyni.
-wymiana sprężyn i amortyzatorów: sprężyny prawdopodobnie wpadną mts-a obniżające -35/-35 mm, co do amortyzatorów zobaczymy co będzie w ofercie
-do regulacji gaz , pod obciążeniem go zalewa+sporo pali (1.7b na reduktorze )
-wymienić/naprawić czujnik absu
-migający srs, never ending story w r800- zadanie dla elektryka
-podpiąć się memsdiagiem
-ogarnięcie klimy
-mega bijące hamulce/tarcze tu mam mieszane uczucia co zrobić, jeśli nowa tarcza/ toczenie tarcz nie pomoże prawdopodobnie wróci na 285mm
-zabezpieczenie rantu błotnika przed "bąbelkiem"
i to by było na tyle
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez Raptile Wto Sty 21, 2020 19:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 21, 2020 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Piekny klasyk Gdybym miał miejsce pewnie tez czegos bym poszukal.Bardzo po deklu mi chodzi totalnie bezsensowny
Rover Vitesse v8.Moze kiedyś się uda....
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Przyjacielu, zapomniałeś o potrzebie założenia innych opon To autko od zawsze mi się podobało, widzę się w nim i chciałbym czymś takim pojeździć. Mam nadzieje , że podłubiemy coś czasem przy piwku podobnie jak w MG
[ Dodano: Wto Sty 21, 2020 18:53 ]
a co do sprzegła to kup normalne od diesla.
Jak będziesz wymieniał tarcze lub przed wymianą zmierz bicie piast. Może to w nich jest problem. Jeżeli piasta ma bicie to kilka tys km i znowu tarcze będą do wymiany
Jak będziesz wymieniał tarcze lub przed wymianą zmierz bicie piast. Może to w nich jest problem. Jeżeli piasta ma bicie to kilka tys km i znowu tarcze będą do wymiany
Już ja o to zadbam żeby było tak jak ma być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum