Wysłany: Wto Cze 16, 2020 20:26 [rover 25] nie odpala
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam, przychodzę z nietypowym problemem. Samochód odmówił posłuszeństwa z dnia na dzien. Wsiadam, odpalam dodaję lekko gazu i nagle silnik się dusi a obroty spadają. Dodałem troche więcej i silnik zgasł. Spróbowałem jeszcze raz lecz tym razem silnik się nawet nie odpala. Szukałem trochę w necie i co udało się zdiagnozować: wszystkie 4 świece są w dobrym stanie, iskra jest. Przez filtr paliwowy leci paliwo pod dość dużym ciśnieniem. Same świece po wyciągnięciu były zalane. Jakieś pomysły? Z góry dzięki oraz przepraszam za wszelkie nieścisłości, jestem totalnym laikiem.
A tutaj link do filmu jak to wygląda: http://www.youtube.com/wa...re=youtu.be[/i]
Ostatnio zmieniony przez bociannielot Czw Lut 25, 2021 10:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 16, 2020 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Problem pewnie leży albo w paliwie albo we świecach - z twojego opisu wygląda ze to sprawdziłeś, ale czy dobrze?
Jak sprawdziłeś ze jest iskra na wszystkich świecach?
Sprawdzał sąsiad, przykładał swiece do masy a ja krecilem wiec nie przyjrzalem sie dokladnie procesowi. Dodam jeszcze jako ciekawostke ze wskaznik benzyny wskazywal zero, ale kontrolka rezerwy sie nie swiecila. Myslalem ze w tym problem wlałem 5l ale bez skutku.
Przy przekręceniu kluczyka w drugą pozycje słychać pracę pompy, jednak dzis odkrecilem filtr paliwa i probowalem odpalic lecz paliwo wcale nie leciało dodam że było dosyć zanieczyszczone. Czy winna temu będzie w takim razie pompa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum