Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam, rozsypało mi się zupełnie auto otóż nie mam kompletnie gazu , auto wchodzi w podwyższone obroty ok 1300
Dawniej miałem taki objaw ale przemijal, odkąd zaizolowalem wiązkę pod silnikiem, zupełnie ten problem przeminął.
A teraz wrócił ze zdwojoną siłą, bo jest tak cały czas !
Podejrzewam jakaś poważniejszą awarie np przepustnicy !
Poratujcie moje auto, proszę !
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 12, 2020 10:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolega podejrzewa, że mu przepustnica się zepsuła... W dieslu.
Raczej potencjometr, albo coś z elektroniki pompy. Ale jakieś konkrety by się na pewno przydały.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tak jak kolega wspomina, podejrzewam że potencjometr, bo wiązkę już jakia czas temu robiłem, tzn izolowalem.
Zresztą wtedy problem braku gazu był przemijający i wizal się z deszczowa pogoda, teraz zupełnie nie mam gazu nawet jak odstoi swoje. No i podwyższone obroty 1200-1300 rpm jakoś tak
Szukać w ciemno używanego potencjometru , a jak się okaże że to nie to ?
to bedziesz szukal dalej.
Proponuje wizytę u mechanika na komputer bo widać ze za bardzo się na tym nie znasz i wymienisz pól auta a później pojedziesz do kogoś kto ma o tym pojecie.
Nie wiem czy toaf obsługuję r25 diesla, jeśli tak to sam sobie podepnij i sprawdź jakie błędy sa w sterowniku
Wyjąłem bezpiecznik od silnika , po włożeniu wszystko wróciło do normy, więc potencjometr wykluczony, zapewne ta wiązka nieszczęsną znowu dala o sobie znać.
Tak jest , niestety fałszywy trop z tym Potencjometrem, podmiana nie dała efektu , więc będę rozbierał i szukał usterki na wiązce.
Dam znać o jakiś przełomach.
[ Dodano: Sro Lip 08, 2020 16:23 ]
Niestety wciąż brak efektu , wiązka w porządku, wyskakuje błąd
Czujnik polozenia pedału przyspieszenia, sygnał niestabilny.
Po skasowaniu błędu obroty wracają do normy jedbka gazu wciąż brak. Pojawia się za to błąd 053227 - nieznany kod usterki.
Ma ktoś pomysl ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum