Coś próbowałem bawić się kabelkami i raz mi zasuwał, a na dwóch kabelkach jakoś buczał i jak się pokręciło nim to jakby chciał ruszyć, rozebrałem no i jednej szczotki praktycznie już nie było , no to znalazłem jakąś ze 3 razy dłuższą, przelutowałem, poskładałem i odpaliłem test na kompie i teraz test wentylatora nr 1 zadziałał , a drugi co działał to po włączeniu szybciej wentylator leciał, no to wziąłem się za składanie aż do świateł, odpaliłem samochód, włączyłem klime i sobie chodził wentylator wolno więc raczej na 1-wszym biegu.
Po poskładaniu wszystkiego razem ze zderzakiem odpalam samochód żeby zjechać z trawy, włączyłem klime wychodzę patrzę a wentylator stoi... no kurde myślałem że mnie krew zaleje... zaraz jeszcze pójde spróbuję włączyć wentylator przez kompa..
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 16, 2015 14:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro wytarla się szczotka, to w jakim stanie byl komutator? Mialem to samo potrafił działać jak trzymałem go w ręce, nas aucie już nie, komutator byl wytarty
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Wto Sie 18, 2015 17:04
muszę podzielić się wnioskami po naprawie kilkudziesięciu silniczków... gdzieś na forum czytałem, że lepiej zastąpić silnik 4 przewodowy na 2 przewodowy bo jest mniej awaryjny. Nic bardziej mylnego w szczególności w dieslu, w 4 przewodowych zazwyczaj pracują 2 szczotki i to one padają + komutator, w 2 przewodowych ciągle pracują wszystkie szczotki i jak już silnik zaczyna szwankować to sie pali uzwojenie i od temperatury rozlatuje się i mieli cały szczotkotrzymacz więc w takim silniku już mało co jest do uratowania
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie no już jest dobrze, myślałem, że znowu będę rozbierał ale coś się tylko zwiesiło, walnąłem młotkiem gumowym lekko i wiatraczek śmiga Teraz jeszcze tylko dojść o co biega z tą kontrolką od poduszek... jutro kładę się "pod fotel" i zobaczymy Bo ogólnie to gdzie poduszki się znajdują jeszcze? kierownica, tam nad schowkiem u pasażera, w fotelach przednich i tyle ?
Witam. Mam problem w Rover 75 kiedyś mi robil sash997 z forum ten silnik i szczotki od wentylatora. Teraz gdy włączam klimatyzację słychać jak by coś się tarło wydaje mi się że ten dźwięk dochodzi z wentylatora. Po czym po kilku sekundach już chodzi normalnie. Teraz sprawdziłem i wentylator wogole się nie włączył po czym pomogłem mu ręka i zaczął kręcić ale dzięki jak by tarło występowały nadal.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum