apples, to tylko takie gadanie, nie ma żadnej różnicy czy to + czy -.
Po długim czasie ale Rowan ma racje. Chodzi o to żeby nie zrobić zwarcia. Jak pierwszy odepniesz (+) to można przypadkiem dotknąć do karoserji a z (-) takiego problemu nie ma.
Zawsze odpinamy pierwszy (-)
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 13:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 14:22
Mombrey, chyba coś namieszałeś. To mam rację czy nie?
apples napisał/a:
Pamiętaj tylko o prawidłowym odłączeniu i podłączeniu akumulatora. Ze względu na elektronikę najpierw odłączasz "-" następnie "+", podłączasz "+" następnie "-".
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lis 22, 2010 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam stary jeszcze radziecki prostownik w nim jest bezpiecznik pokazuje prąd jaki pobiera, ma śmieszny nastawnik mocy(nie potenncjometr a metalowe kanały i bolec kótry zamyka obwód), przewody i klemy są niskiej jakości ale na tyle ile ja stusuje czyli tylko w zime(i to wtedy kiedy są mrozy i auto stało) to wystarcza
ale wierzę arkads że każdy lubi gadżety
_________________ Pierw i nadal Poldek
Teraz 75 hmmm nie ma co porównywać
Mombrey, chyba coś namieszałeś. To mam rację czy nie?
apples napisał/a:
Pamiętaj tylko o prawidłowym odłączeniu i podłączeniu akumulatora. Ze względu na elektronikę najpierw odłączasz "-" następnie "+", podłączasz "+" następnie "-".
Może ktoś mi pomoże.
Rozładował mi się całkowicie akumulator prawdopodobnie od awarii webasto.
Odłączyłem webasto, uruchomiłem samochód od kabli z innego aku samochodu.
Na liczniku przebiegu kilometrów pokazał mi się przebieg 999999. ????
Naładowałem akumulotor z prostownika ale odczyt pozostał i się nie zmienia.
Jakieś sugestie?
Rover 75 2004 po lifcie 2,0 CDTI (przebieg około 280000).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum