Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2006
W kabinie czuc rope.Okazalo sie ze pompa wtryskowa puszcza przy gornym dekielku.Strasznie kiepskie dojscie.Mechanik mowi ze trzeba wyjac pompe a to koszt min800zl.Czy jest jakis sposob zeby ja uszczelnic bez wyciagania? Czy moze ktos to robil i moze cos madrego powiedziec?Kogo pytac? Sprawa dosc pilna
Poczytalem troche i juz wiem ze zeby zrobic to dobrze to musze wyciagnac pompe.
Potrzebna instrukcja,jakis filmik jak to zrobic poprosze
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 09, 2021 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wyjęcie pompy to 15 minut roboty, tylko trzeba ściągacz, jak chcesz to mam.
Uszczelnienia dobrze od razu wymienić wszystkie, bo koszt zestawu to jakieś tam 150 plnyn a robota wcale nie trudna.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
No i przy okazji wypycha wałek pompy z koła, ono jest na stożku i tak samo niw chce wyjść
[ Dodano: Sro Lut 10, 2021 23:11 ] dawidd, jak nie trzeba to nie ruszaj. Tam nie ma co grzebać ,,na zapas". Jak się nic nie dzieje, to nic się nie dzieje.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
sTERYD jakie 15 min? Z tego co czytalem to trzeba sciagnac pasek wieloklinowy,Lape silnika,rozrusznik no i kolektor dolotowy.To sporo wiecej niz 15 min.Podejscie gowniane jest.Blokade juz kupilem.Niby nie takie trudne,bede pierwszy raz to robil,troche mam stresa,ale mechanior zaspiewal nie mniej niz osiem paczek.Nie wiem jeszcze jakie uszczelki do mojej pompy.Szukam
No wlasnie jedne sa z dziubkiem inne bez dziubka.Jestes pewien ze paska sciagac nie trzeba? Jest strasznie blisko otworu az sie boje ze blokada sie nie zmiesci
Nie trzeba, kolektora tez nie trzeba sciagac. W zsadzie bardzo niewiele trzeba sciagac.
Możę nie robota na 15 minut ale w godzinke spokojnie do ogarniecia.
No to napisze jak bylo.Zeby nie sTERYD pewnie sam bym sie za to nie zabral.Wytarganie pompy zajęło mi trzy godziny.Nad dolna nakretka od pompy pieprzyłem sie z godzine.Duzo latwiej bylo by wywalic rozrusznik,ale latarka +lusterko pomoglo.Bez tego ani rusz.Nie wyobrazam sobie ,jak piszecie jest to moim zdaniem nie mozliwe dobrac sie do pompy bez demontażu kolektora i lapy silnika,wiec nie mowcie ze mozna.Sama regeneracja pompy ,,pikus,, Warto to samemu zrobic,satysfakcja i kupa kasy w kieszeni.Przy okazji wyczyszczony EGR,kolektor i odma.Silnik chodzi jak zegareczek.Zaznaczam ze robilem to pierwszy raz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum