Wysłany: Nie Gru 15, 2019 21:14 [R75] ogrzewanie na postoju
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam, mam takie pytanko da się w R75 grzać się na postoju bez zapalonego silnika ? Tak jak Mercedesy czy BMW mają funkcje rest na panelu clinatronica która umożliwia że działa nawiew bez kluczyka np można wyjść na zakupy i po powrocie mamy cieplo. Mam Webasto jeszcze nie sprawne ale je naprawie i chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 15, 2019 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Da się, tylko trzeba parę drobiazgów dołożyć jak nie masz...
Po przeróbce wóz będzie Cię radośnie witał dźwiękiem startującego odrzutowca i ciepełkiem w kabinie
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Kolego właśnie o to mi chodzi , czasem się siedzi w samochodzie kilka godzin wieczorem na mieście ze znajomymi i co jakiś czas trzeba odpalać kopciuszka żeby grzał Jak uruchomie Webasto to założę to zdalne sterowanie, a jeszcze takie pytanko czy można podłączyć zdalne sterowanie do wentylatora nagrzewnicy żeby wiał np na pierwszym biegu ?
kdamian1996, w moim wozie mam właśnie taki wariant webasta sterowanego pilotem. Nawiew w kabinie odpalany jest wraz z webasto. Pamięta po prostu ostatnie ustawienia klimatronika (siłę nawiewu/ kierunek/temperaturę)
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Pon Gru 23, 2019 17:20
U mnie jest zegar, gdzie mogę ustawić sobie godzinę, o której ma odpalić piec. Na panelu ustawiam sobie temperaturę i gdzie ma być nawiew. W czasach, gdy bywał śnieg rano miałem odsnieżony samochód i ciepełko w kabinie. Myślałem, że każdy ma taką opcję.
_________________ teraz 75 cdt, wcześniej 216 SE i 214 Si może kiedyś jagular...
a ja sobie zrobiłem sterowanie przez telefon supl'a. Mam na tel podgląda napięcia akumulatora, temp w aucie i czy ogrzewanie chodzi czy nie. Do tego jest możliwość ustawienia dowolnych harmonogramów - webasto zawsze w czwartek mi odpala pod wieczór bo zawsze wtedy jadę autem i nie muszę pamiętać o ogrzewaniu. Więcej o sterowaniu webasto jest na stronie klubowej, sa chyba 2 artykuły faq jak sie za to zabrać
Znalazłem ten opis i schematy które są na stronie klubowej. Ja mam podłączony moduł gsm którym załączam Webasto i teraz chciałbym od Webasto dać instalacje z przekaźnikiem do climatronica który włączy mi panel klimatyzacji i będzie działa nadmuch i właśnie chciałbym się dowiedzieć pod który kabel do climatronica się podłączyć żeby go uruchomić z modułu gsm. I czy gdy dam dwie diody prostownicze jedna na dojściu fabrycznej instalacji elektrycznej do climatronica a druga na dojściu od modułu gsm to będzie wszystko działało wtedy gdy będzie włączone ogrzewanie na postoju a np zapale silnik i pójdzie prąd z samochodu do climatronica. Czy nic nie spale poprostu podłączając w ten sposób.
Wszystko co potrzebujesz było dokładnie opisane ba stronie klubowej, sam z tego robiłem łącznie ze sterowaniem panelu climatronic. Trzeba poczekać aż ktoś sie zlituje i naprawi ta stronę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum