Rovero... osobiście nie.. ale w ostatnim rentgenie 2.0 w TVN Turbo był test porównanczy Toyoty LandCruiser z Hammerem H3 i w H3był zamontowany sprzęt Boschmanna... Kornacki sie podniecał, że nieźle łupie...
_________________ S(z)koda Roverka...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A miał ktoś styczność ze sprzętem firmy boschmann?
Viniu napisał/a:
łupie
No własnie bo to zalezy czy chcesz zeby łupało czy grało czysto.
Ja mam w swojej 800 magnaty 13 porównywałem z troche tańszymi boschmann'ami
pod podobnym radiem JVC u kumpla i powiem ze pomimo ze sa to malutkie głośniczki to słychac różnice jakości szczególnie niskich tonów. Helix'y blue bardzo duzo osób poleca wiec pewnie sa warte uwagi... zlezy rovero jeszcze ile kasy na glosniki chcesz przeznaczyc i czy mają one grać pod radiem czy wzmakiem no i jaki to ma być rozmiar no i najwazniejsze jakiej muzyki słuchasz.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 19:08
Revolt napisał/a:
zlezy rovero jeszcze ile kasy na glosniki chcesz przeznaczyc i czy mają one grać pod radiem czy wzmakiem no i jaki to ma być rozmiar no i najwazniejsze jakiej muzyki słuchasz.
na sam przód do 200 zł. Dwa woofery Boschmann'a na dystansach z MDFu 16,5mm + 2 Tweetery Boschmann'a pod radio.. W aucie słycham przewaznie muzyki klubowej i dance, ale zaznaczam ze to nie ma łupać na prawo i lewo tylko ja mam słyszeć to czysto i wyraźnie bo nie gram dla publiki i raczej nie lubie jak ludzie patrzą na mnie bo jeszcze mnie nie widać a już słychać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
raczej nie lubie jak ludzie patrzą na mnie bo jeszcze mnie nie widać a już słychać
i blad pierw Cie musi byc slychac, konkretnie silnik ( dobry wydech ) potem musi Cie byc widac ( ladny lakier ) potem musza wiedziec jaka muzyke sluchasz ( dobre car audio ) a potem musza poczuc jaka benzyne lejesz ( wahaja spaliny )
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 19:23
HaDeSsS napisał/a:
i blad pierw Cie musi byc slychac, konkretnie silnik ( dobry wydech ) potem musi Cie byc widac ( ladny lakier ) potem musza wiedziec jaka muzyke sluchasz ( dobre car audio ) a potem musza poczuc jaka benzyne lejesz ( wahaja spaliny )
Przy tej małej masie autka + 103 KM i mojej nodze to oni tylko wąchają spaliny
W tej klasie cenowej to pewnie wszystko bedzie grało podobnie Proponuje dozbierac na jakis zestaw 3 drozny PowerBassa do tego jakis mały wzmak pod siedzenie i gra jak ta lala z tyłu głośniki mozesz wywalic
rovero napisał/a:
ale zaznaczam ze to nie ma łupać na prawo i lewo tylko ja mam słyszeć to czysto i wyraźnie bo nie gram dla publiki
takie rzeczy to tylko w erze
HaDeSsS napisał/a:
pierw Cie musi byc slychac, konkretnie silnik ( dobry wydech ) potem musi Cie byc widac ( ladny lakier ) potem musza wiedziec jaka muzyke sluchasz ( dobre car audio ) a potem musza poczuc jaka benzyne lejesz ( wahaja spaliny )
Wieś pełną geba jak sie chce zeby panienki pod remiza sikały jak Cie usłysza to faktycznie poradnik mozesz napisac
Wieś pełną geba jak sie chce zeby panienki pod remiza sikały jak Cie usłysza to faktycznie poradnik mozesz napisac
widze ze nie zrozumiales mojej ironii
a tak z 2 str to to co napisalem jest typowe dla ziomkow z usa spotkalem sie wiele razy z tym, tyle ze oni to robia za gruba kase a nie jak to powiedziales wies
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 23:36
HaDeSsS napisał/a:
spotkalem sie wiele razy z tym, tyle ze oni to robia za gruba kase a nie jak to powiedziales wies
A gdzie się z tym spotkałeś?
Revolt napisał/a:
Boschmann to chyba niemiecka firma
Niemiecka, niemiecka
Revolt napisał/a:
W tej klasie cenowej to pewnie wszystko bedzie grało podobnie Proponuje dozbierac na jakis zestaw 3 drozny PowerBassa do tego jakis mały wzmak pod siedzenie i gra jak ta lala z tyłu głośniki mozesz wywalic
Ok pomyślę o tym.. jestem zdania, że lepiej poczekać i kupić lepsze więc poczekam
Ok pomyślę o tym.. jestem zdania, że lepiej poczekać i kupić lepsze więc poczekam
Dokładnie tak ! proponuje za te 200 zł które teraz masz wygłuszyc dobrze drzwi no i wio tam z jakimis midbasami za jakis czas sam jestem na etapie wygłuszania drzwi choć powiem ze na wygłuszenie w moim Roverku nie moge narzekac no ale pewnie i tak bedzie jak niebo, a ziemia
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 12:17 pm ]
HaDeSsS napisał/a:
widze ze nie zrozumiales mojej ironii
zrozumiałem
HaDeSsS napisał/a:
a tak z 2 str to to co napisalem jest typowe dla ziomkow z usa spotkalem sie wiele razy z tym, tyle ze oni to robia za gruba kase a nie jak to powiedziales wies
To juz co innego. Zapewne robią to dla szpanu choć gra czysto no cóż niektórzy lubią dyskoteke na kółkach i nie twierdze ze jesli bym miał fundusze to bym nie zainwestował
Ja do boschmana sie nie przekonam miałem kilka razy do czynienia z głośnikami i wzmacniaczem i powiem tak : wzmacniacze do niczego sie nie nadaja a głośniki jesli ktoś chce wymienic fabryczne na coś z niskiej klasy to ok boschman moze byc
Viniu napisał/a:
Z tym, że jeśli znalazła swoje miejsce w "amerykańcu" to pewnie trafiono w dźwiękiem w ichniejsze gusta...
To że amerykanie mają w swoich autach po cztery 30cm wofery to oznacza ze zalezy im na łupance lub wyroby boschmena przeznaczone na rynek amerykański sa po prostu wyższej klasy .
To że amerykanie mają w swoich autach po cztery 30cm wofery to oznacza ze zalezy im na łupance lub wyroby boschmena przeznaczone na rynek amerykański sa po prostu wyższej klasy .
Jedna z dwóch teorii jest na pewno prawdziwa... ja bym jednak stawiał na tę drugą... Mam porównanie do domowego sprzętu audio, a konkretnie kolumny. Czytałem niedawno opinię, że prawdziwe amerykańskie domowe JBL to zupełnie inna klasa w porównaniu do europejskich wersji... czy lepsza..?? Trudno powiedzieć.. Jaak zwykle to kwestia gustu... Amerykańskie ponoć sa bardziej efektowne (efekciarsko), konturowe... europejskie jednak mają bardziej liniową charakterystykę, aczkolwiek w porównaniu np. do brytyjskiej konkurencji i tak wypadają bardziej efekciarsko...
ROVERO: Twój post nic nie wnosi na temat o którym jest tutaj mowa, więc jeśli chcesz się użalać to załóż temat w offtopic lub hydepark i narzekaj do woli.
Ostatnio zmieniony przez rovero Sob Kwi 07, 2007 10:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum