Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam specjalistów od Roverów,
sporo czytałem o sprzęgle Rovera, ale tak naprawdę nic konkretnego nie wyczytałem.
Niektórzy piszą, że do dwumasy można założyć tarcze ze sprężynkami, w moim przypadku założony było sprzęgło Valeo 835070 tarcza bez sprężynek. Zauważyłem, że sprzęgło, które posiada tarcze ze sprężynkami ma inny docisk. Kilka lat temu zamówiłem docisk i tarcze ze sprężynkami, lecz zauważyłem że owy docisk jeśli bym założył to bieżnia po której chodzi łożysko oporowe będzie o wiele niżej i może być problem z wysprzegleniem, wiec dokupiłem komplet Valeo 835070. Moje pytanie brzmi następująco; czy mogę teraz do docisku 835070 założyć tarcze ze sprężynkami AP-Driveline UQB000380. Pytam bo mam jeszcze niezdjętą skrzynie i chciałbym się przygotować. Z góry dzięki za podpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 19, 2022 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli założyłeś rzeczywiście Valeo 835070 to jest to zestaw sprzęgła z kołem jednomasowym. Przyznam, że czytając historie i doświadczenia ludzi, którzy to to w różnych samochodach zakładali raczej bym się nie zdecydował na ten wynalazek.
Nie jestem pewien, czy przypadkiem teraz, skoro masz koło jednomasowe, nie musisz przy wymianie sprzęgła założyć wersji do niego przeznaczonej. Valeo zaleca w połączeniu z jednomasowym kołem takie sprzęgło VALEO 828407.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
cos Panie nie doczytales w moim poscie, moje pytanie bylo czy do dwumasy moge zalozyc tarcze ze sprężynkami? A sprzeglo valeo 835070 to sprzeglo do dwumasy, tarcza nie ma sprezynek, zerknij sobie w google
Ostatnio zmieniony przez tomun991 Pon Paź 28, 2024 02:44, w całości zmieniany 1 raz
bardzo dziekuje za konkretna odpowiedz, masz auto takie jak moje, ten sam rocznik nawet. Mam jeszcze jeden problem, jak wlaczam climatronic to spadaja troche obroty i praca jest troche nie taka jak powinna byc, nie miales takiego problemu? Podobno dosc czesto sie to zdarza.
u mnie to cos elektrycznego, sprężarka odpieta, pasek zdjęty a na kompie pokazuje obciążenie silnika 10% ,cos dziwnego. Paru moich koleżków próbowało z tym walczyć ale bez powodzenia
Ostatnio zmieniony przez tomun991 Pon Paź 28, 2024 02:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum