Wysłany: Czw Maj 18, 2023 13:03 [R45] 2005r - Immobilizer
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam
Przeglądałem różne tematy ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
Posiadam rovera z pilotem 3 przyciski, z tego co wyczytalem to siedzi w nim sterownik Pektron.
Po otworzeniu auta z pilota wsiadam i odpalam.
Ale jeśli minie dość krótki czas powiedzmy kilka minut muszę jeszcze raz zamknąć i otworzyć auto z pilota (siedząc w środku) aby uruchomić auto, inaczej włącza się alarm i nie moge odpalić auta.
Czy ktoś z was posiada wiedzę jak to naprawić ? Ewentualnie kontakt do speca co by potrafił to naprawić ? Szukałem Mariusz418 ale nie zajmuje się juz roverami.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 18, 2023 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie musisz zamykać. Wystarczy otworzyć pilotem. Ewidentnie pętla indukcyjna przy stacyjce nie odbiera sygnału od kluczyka. (W pierwszych wersjach w ogóle jej nie było). Albo petla się zepsuła, albo się odłączyła, albo coś z pastylką w pilocie ( nie wiem, czy te pektrona mają plastykę luzem w obucowie, czy wbudowaną w płytkę pilota).
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pektron ma aktywne immo gdzie wykrywa z petli przy kluczyka obecnosc Pilota. Albo padła pętla albo pektron szwankuje. Normalnie wystarczy jak steryd pisal nacisnąć otwórz i powinno działać. A masz drugi pilot do niego ?
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
tez tak mam w Streetwise, pektron na pokładzie, jak minie dluzsza chwila i kluczyk jest w stacyjce to trzeba na pilocie nacisnac otwieranie. Remi czym zakodowac drugi pilot z pektronem??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum