Wysłany: Pią Sie 23, 2024 08:43 [R620Si] kręci ale nie odpala
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich fanatyków, miłośników i klubowiczów.
Pacjent: Rover 620 Si .
Sytuacja ogólnie wyglądała tak: Roverek stał w garażu, od czasu do czasu był odpalany i jeździł tyle co na myjnie i spowrotem. Wyjechałam z garażu i podjechałam pod blok na parking (około 500m) . Zaparkowałam, poszłam na chwilę do domu, wróciłam odpaliłam , wycofałam , zmieniłam bieg, ruszyłam do przodu i zgasł. Na początku myślałam, że po prostu puściłam za szybko sprzęgło. Próbowałam go odpalić ale niestety tylko tyle co kręci. Jedyne co to udało mi się stoczyć spowrotem na parking. Od tamtej pory stoi. Po przekręceniu kluczyka kręci ale nie odpala. Wyczytałam że prawdopodobnie wystarczy wymienić cewkę i moduł zapłonowy. Co wy o tym myślicie ? Ktoś miał podobny problem ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 23, 2024 08:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mnóstwo potencjalnych przyczyn. To trzeba obejrzeć, podłączyć pod komputer.
Przy okazji - ktoś mi napisze, jaka jest ta maszyna do nabijania klimatyzacji firmy TEXA?
Mam na myśli to -
https://www.texapoland.pl...e-klimatyzacji/
Ostatnio zmieniony przez birkl Wto Wrz 10, 2024 12:01, w całości zmieniany 3 razy
trzeba by sprawdzić co mu "brakuje"
tzn. sprawdzić czy jest iskra na świecach
czy dostaje paliwo
wiemy ze prąd jest bo kreci
nie wiem jak w R600 ale złącze diagnostyczne w R800 z silnikiem benzynowym 2.0 jest za maskownica obok pedału gazu, albo inaczej, jak sie siedzi za kierownicą to obok piszczela prawej nogi
skąd jesteś
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Jak zmienić widziałaś. załatw kogoś z lampą stroboskopową do ustawienia zapłonu.
Dla pewności wykręć świece.. załóż kabel na świece, przyłóż do pokrywy zaworów i niech ktoś kręci.. będzie iskra - aparat żyje. nie ma iskry aparat do wymiany.
Piec F20z1 - oczywiście z innych Hond też pasuje. Ten co masz też był używany więc mógł znów umrzeć
Mechanicy ostatniego pokolenia .
Skoro nie świeci się check to co chcesz odczytać?
Przypominam, że r600 to auto stare jak świat i nie posiada obd2.
Zresztą diagnoza uszkodzonej kopulki obd też przez obd?
Jak zmienić widziałaś. załatw kogoś z lampą stroboskopową do ustawienia zapłonu.
Dla pewności wykręć świece.. załóż kabel na świece, przyłóż do pokrywy zaworów i niech ktoś kręci.. będzie iskra - aparat żyje. nie ma iskry aparat do wymiany.
Piec F20z1 - oczywiście z innych Hond też pasuje. Ten co masz też był używany więc mógł znów umrzeć
Dokładnie tak. To kolejny raz aparat zapłonowy. No już raz pokazałeś mi jak sobie wymienić i to zrobiłam, ale teraz auto poszło do mechanika, bo nie byłam pewna i dopiero po fakcie zobaczyłam Twoją odpowiedź. Teraz szukam znów aparatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum