Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 11:15 [R620] Coś ciągle huczy i stuka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Na początku zycze wszystkim Wesołych Świat
Mam problem,jeżdżę moim Roverkiem prawie rok.Ciągle coś w nim stuka(chuczy),nie wiem jedno i drugie na raz.Robiłem już dwa przeglądy,diagnosta nic nie stwierdził,ja mu mówiłem, że coś nie tak,a on twierdzi ,że luzów nie ma.
Mnie się wydaje,że to któreś łozysko bo oddzwięk typowy,ale nie wiem,wiem jedno -samochód ma 12 lat ,więc chyba ma prawo coś chuczeć ,ale nie wiem.
Prosze o pomoc,może ktoś coś takiego przerabiał już
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 22:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 11:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiem tak - ostatnio byłem w serwisie odnośnie stukania. Podejrzewałem łozysko, ale suche badania nie potwierdziły. Dopiero o postewieniu auta na nóżce - i przyżądem do obsłuchiwania rozpędzili przednią oś i zaczeli nasłuchiwać co i jak. W 100% pewni nie byli - ale, jezeli już to łożysko. Wymienione, cisza Stąd jeżeli jesteś pewny, że reszta jest wporządku polecam tą drogę w pozbyciu sie usterki.
PS. Czy jesteś wstanie okreslić czy jest to dźwięk "stronny" nie płynący z "środka samochodu"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 09:36
Nawet jak odkrecisz kolo i masz podniesiony samochod np. na kobylce zeby bylo bezpiecznie, wsiadz do auta, odpal go wrzuc 1 bieg i kolo bedzie sie krecilo i wtedy mozesz zweryfikowac usterke.
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Ja bym najpierw zmienił opony i dopiero jeśli to nie pomoże to zacząłbym szukać innych przyczyn - pod koniec zimy miałem kilka ciekawych efektow (trzesienie kierownych, huk) po zmianie opon wszystkie ustapily - wniosek zimówki mi się skończyły...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum