Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 11:52 [R400] Wyłączające sie radio :/
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Mam taki mały problem z radiem. Fabryczny blaupunkt po wyciągnieciu kluczyków ze stacyjki traci zasilanie poniewaz za każdym rzem trzeba podawac kod do niego. A może to tak ma być ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 12:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 11:54
Ja tez mam Blaupunkta ale na karte i tez jak wylacze stacyjke to radyjko mi sie wylacza. Ale potem jak wlacze samochod to radyjko tez sie wlacza i nie trzeba wpisywac kodu bo pewnie karta go odkodowuje.
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Wyjmij i sprawdż, czy masz na trzecim pinie w dolnym rzędzie napięcie niezależnie od położenia kluczyka. W złączu iso napięcie powinno być na stałe w dolnym rzędzie złącza zasilającego na 3cim pinie (żółty kabelek - tzw. podtrzymanie), a na pierwszym pinie (czerwony kabelek) napięcie pojawia sie po przekręceniu kluczyka.
Polecam stronę www.studio24.prv.pl
Wyjmij i sprawdż, czy masz na trzecim pinie w dolnym rzędzie napięcie niezależnie od położenia kluczyka. W złączu iso napięcie powinno być na stałe w dolnym rzędzie złącza zasilającego na 3cim pinie (żółty kabelek - tzw. podtrzymanie), a na pierwszym pinie (czerwony kabelek) napięcie pojawia sie po przekręceniu kluczyka.
Polecam stronę www.studio24.prv.pl
Dzięki wielkie. W razie czego będe wzorował sie na 114, bo dopóki było w 114 nie wyłanczało sie. A może chce do 114 wrócić
Pozdrawiam
Tylko upewnij sie czy ten kabelek jest zoltego koloru:)
u mnie w 214 zamist zoltego byl zielony z zamiast czerwonego fioletowy, w takim wypadku potrzebny bedzie miernik.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum