Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Zapewne problem nie tylko u mnie wystepuje i nie tylko w 400.Co zrobic zeby kuferek sie nie zamykal co nasmarowac poodginac albo cus wykombinowac.Bo jak podniose kuferek to sie czesto sam zamyka i dostaje po plecach zamkiem....
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 12:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 07:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 07:39
i jeszcze co zrobic, gdzie przesmarowac aby nie skrzypial
fabryk [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 07:51
Lechos napisał/a:
i jeszcze co zrobic, gdzie przesmarowac aby nie skrzypial
to akurat nie problem u kazdego moze skrzypiec gdzie indziej-zloz sobie tylne fotele,poloz sie w bagazniku i niech ktos otwiera i zamyka klape i tam gdzie skrzypi - tam przesmaruj
Zapewne problem nie tylko u mnie wystepuje i nie tylko w 400.Co zrobic zeby kuferek sie nie zamykal co nasmarowac poodginac albo cus wykombinowac
Miałem ten problem w R 400. Tam klapa bagażnika przytrzymywana jest za pomocą sprężyn. To są takie 2 druty, przebiegające na szerokość klapy, krzyżujące się mniej więcej po środku. Kiedy byłem u mechanika, powiedział mi, że nie da się ich wygiąć i trzeba je wymienić na inne. Poszukałem więc wśród sprowadzających używane samochody na części i udało mi się je kupić za 50 zł. Problem z wymianą jest taki, że trzeba się trochę pomęczyć. U mnie trzeba było zdjąć klapę, złożyć siedzenia, wymontować tylną półkę i odkręcić elementy, do których przykręcona jest klapa bagażnika. Następnie wyjąć je, wyciągnąć sprężyny i zamontować nowe. Później operacja odwrotna i póki co działa. Jeżeli planujesz robić sam i potrzebny będzie bardziej szczegółowy opis, co gdzie się odkręca, nie ma problemu. Mogę też zapytać ewentualnie pomóc z częściami, jeżeli będą problemy
fabryk [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 10:56
emes napisał/a:
fabryk napisał/a:
Zapewne problem nie tylko u mnie wystepuje i nie tylko w 400.Co zrobic zeby kuferek sie nie zamykal co nasmarowac poodginac albo cus wykombinowac
Miałem ten problem w R 400. Tam klapa bagażnika przytrzymywana jest za pomocą sprężyn. To są takie 2 druty, przebiegające na szerokość klapy, krzyżujące się mniej więcej po środku. Kiedy byłem u mechanika, powiedział mi, że nie da się ich wygiąć i trzeba je wymienić na inne. Poszukałem więc wśród sprowadzających używane samochody na części i udało mi się je kupić za 50 zł. Problem z wymianą jest taki, że trzeba się trochę pomęczyć. U mnie trzeba było zdjąć klapę, złożyć siedzenia, wymontować tylną półkę i odkręcić elementy, do których przykręcona jest klapa bagażnika. Następnie wyjąć je, wyciągnąć sprężyny i zamontować nowe. Później operacja odwrotna i póki co działa. Jeżeli planujesz robić sam i potrzebny będzie bardziej szczegółowy opis, co gdzie się odkręca, nie ma problemu. Mogę też zapytać ewentualnie pomóc z częściami, jeżeli będą problemy
hehe dzieki problemow byc nie powinno ale nie wiem czy mi sie chce to robic pokombinuje z tym co jest moze cos sie uda jak nie bede sie bawil a z czesciami to najmniejszy klopot
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum