Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 22:15 [R416] Lakierka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mam pytanko w sprawie lakierowania autka. Wychodzi mi w nie ktorych miejscach rdza, np na blotnikach. Tzn takie babelki rdzy i che sie tym zajac jak bedzie czas. Czy trzeba lakierowac caly element czy mozna tak miejscami?
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 22:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
Sam tego nie rób. Dobre elementy poddać polerowaniu, zaatakowane korozją lakierować całe. Zaprawki widać, szczególnie w takich miejscach gdzie nie ma jak uciec z lakierowaniem.
Dobry lakiernik poradzi sobie z lakierowniem miejscowym. U ojca na klapie nie widać, że było robione. A jak się nie umie, to kazdą operację można spartolić. Jeśli umiesz lakierować, to próbuj miejscowo. Jak nie wyjdzie, to zawsze można cały element polakierować
A jak się nie umie, to kazdą operację można spartolić
To prawda, kombinowałem swego czasu w Polonezie (tam akurat nie zależało mi na jakości wykonania), okazało się, że to nie jest takie proste i było widać Poza tym jest sporo zabawy z czyszczeniem, a tutaj też można dużo zepsuć, jeżeli się nie wie, jak się do tego zabrać.
Jeśli ktoś ma wypryski to na pewno ma i też zmatowiony lakier - ryski itd. Więc malowanie miejscowe odpada. Dobrze Ci radzę. Wszytko oczywiście zależy do tego co kto widzi i co dla kogo jest " że nie widać"
do mojego lakiernik dobrał farbę z tabliczki znamionowej - baza+perła i lakier. Malowanie identyczne z oryginałem. Zawodowo zajmuję sie grafiką więc mam na tym punkcie fioła a nie miałem się czego przyczepić. Sam nigdy w życiu bym się nie zabrał za malowanie. No chyba że odprysk o powierzchni 2mm kwadratowych.
Ja za malowanie całego samochodu zapłaciłem 2000 - ale po znajomości bo sama farba droga jak cholera...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum