Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Koledzy powiedzcie mi bo nie zauważam różnic...co daje w R416si taki "przełącznik" na wlocie powietrza pośrodku konsoli-jest opcja pokazująca osobę na którą wskazuje biała lub niebieska strzałka.Kojarzy mi się to z ciepłe,zimne powietrze ale różnicy szczerze nie odczuwam.
Pytam bo auto mam 3 miechy.
Po uzyskaniu odp usunę temat bo wiem że jest troche "prostacki" no ale cóż...kto pyta nie błądzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:47, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 22:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przełacznik ten otwiera kanał omijajęcy nagrzewnicę i wpuszczający powietrze z zewnątrz. Włącz ogrzewanie daj na kratki a później pobaw siętym przełącznikiem. powinny być efekty, a tematu nie musisz uswać , chociaż gdybyś poszukał w archiwum
Koledzy powiedzcie mi bo nie zauważam różnic...co daje w R416si taki "przełącznik" na wlocie powietrza pośrodku konsoli-jest opcja pokazująca osobę na którą wskazuje biała lub niebieska strzałka.Kojarzy mi się to z ciepłe,zimne powietrze ale różnicy szczerze nie odczuwam.
Pytam bo auto mam 3 miechy.
To masz tak długo i jeszcze nie zajrzałeś do instrukcji? Wstyd
To jest taki sprytny przełącznik, jak masz ustawioną opcję z niebieską strzałką, to wydmuchiwane powietrze zawiera też powietrze z zewnątrz. Jeżeli masz ustawioną opcję z białą strzałką, to temperatura wydmuchiwanego powietrza zależy tylko od ustawienia pokrętła od temperatury.
Zgadzam się z Tobą Brt, ale zgodnie z instrukcją nie omija zupełnie nagrzewnicy, po prostu miesza powietrze z zewnątrz z powietrzem z nagrzewnicy Gdyby omijał zupełnie, to byłoby to rozwiązanie z Mercedesa, tam zawsze ze środkowych nawiewów wydmuchiwane jest zimne powietrze. Przynajmniej w tych z półautomatyczną klimatyzacją.
Gdyby omijał zupełnie, to byłoby to rozwiązanie z Mercedesa, tam zawsze ze środkowych nawiewów wydmuchiwane jest zimne powietrze. Przynajmniej w tych z półautomatyczną klimatyzacją.
Wow, wychodzi na to, że mam Miecia?
U mnie z nawiewów leci zupełnie (chyba) zimne z zewnątrz. W/g manuala to po to, żeby orzeźwić drivera, co by mu się spać nie chciało jak za ciepło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum