z tego co zauważyłem, w większości sprzedawanych używanych Roverach 200/400 nie ma tylnych zagłówków. Czy jest jakiś problem, żeby potem je założyć? Tzn. czy można bez problemu kupić je i czy kanapa jest dostosowana do montażu? Czy z tyłu da się zamontować 3 sztuki?
W archiwum zajrzałem, o zagłówkach w 45 czytałem ale interesują mnie modele 200/400.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pią Kwi 13, 2007 10:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 22:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przyglądałem się chyba nawet nie ma miejsca na nie
Miejsce jest..... przynajmniej u mnie Pod tapicerką oparcia można wyczuć prowadnice do osadzenia zagłówków (dość głęboko). Nie wiem tylko, czy te plastyki ustalające zagłówek będą takie same jak z przodu? Może już ktoś to ćwiczył i wie?
Jakieś 2 lata temu w serwisie w Komornikach krzyczeli za 1 szt. kompletną 700 złych ! . A co dziwniejsze - komplet do LR kosztował ok. 350 pln'ów.
Ja w swojej 200 nie mam zagłówków i przyglądałem się chyba nawet nie ma miejsca na nie
U mnie również... trochę to w sumie dziwne... bo wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa nie jest takie skromne... 2xairbag, ABS, napinacze... a na zagłówkach zaoszczędzili...
Ha, też się tym zagadnieniem interesowałem, bo chciałem sobie dołożyć... Tyle że przeglądając zdjęcia roverków 200/25 przeznaczonych do sprzedaży na części widzę, że żaden z nich nie ma tylnych zagłówków
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Czy tylko ja miałem takie szczęście, że dostałem samochodzik z tylnymi zagłówkami
Czynników może być kilka.. rocznik, silnik, kraj do którego eksportowano... Ja najbardziej stawiałbym na to ostatnie... z jakiego kraju ściągany był Twój R??
Jak będziesz mógł, to sprawdź - rozstaw i średnicę prętów(?) zagłówków.
Jeszcze tylko pytanie, czy były dokładane, czy fabryczne?
Na pewno nie tylko ja będę wdzięczny
[ Dodano: Pią Kwi 13, 2007 10:53 am ]
Viniu napisał/a:
rocznik, silnik, kraj do którego eksportowano
Rocznik, kraj - OK, ale silnik?
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 10:20
Większość Roverków z prywatnego importu (szczególnie wcześniejsze modele) nie ma zagłówków. Wynika to tylko z przepisów obowiązujących na tamtych rynkach. Jeśli dobrze pamiętam, wymóg posiadania zagłówków w połączenie z 3-punktowymi pasami na tylnej kanapie obowiązywał tylko w Polsce i krajach skandynawskich.
Czy tylko ja miałem takie szczęście, że dostałem samochodzik z tylnymi zagłówkami
Czynników może być kilka.. rocznik, silnik, kraj do którego eksportowano... Ja najbardziej stawiałbym na to ostatnie... z jakiego kraju ściągany był Twój R??
Mój Roverek był zakupiony w Belgii ale człowiek który go do Belgii zawiózł zakupił autko na specjalne zamówienie do Szwecji (podgrzewane siedzenia, światła mijania włączone zawsze i zbędny bajer spryskiwacze świateł które wyrzuciłem)
Paul napisał/a:
Moloch napisał/a:
musiałbym się przyjżeć
Jak będziesz mógł, to sprawdź - rozstaw i średnicę prętów(?) zagłówków.
Jeszcze tylko pytanie, czy były dokładane, czy fabryczne?
Na pewno nie tylko ja będę wdzięczny
Pomierze sprawdze wszystko a zagłówki miałem w oryginale fabryczne
Tomi napisał/a:
Większość Roverków z prywatnego importu (szczególnie wcześniejsze modele) nie ma zagłówków. Wynika to tylko z przepisów obowiązujących na tamtych rynkach. Jeśli dobrze pamiętam, wymóg posiadania zagłówków w połączenie z 3-punktowymi pasami na tylnej kanapie obowiązywał tylko w Polsce i krajach skandynawskich.
Tez sie jakos ostatnio zastanawialem na tymi zaglowkami Myslalem ze mi ktos wyjal ale zauwazylem ze nie ma na nie miejsca Mam 3 pasy 3 punktowe ale na montaz zaglowkow juz nie wpadli Mam autko sciagane z Niemiec.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No to mamy ten sam ból
Ja mam 2 zagłówki z mocowaniami, ale są od przednich foteli i nie wiem na 100%, czy przypasują. Na razie nie mam czasu się za to zabrać
[ Dodano: Sob Kwi 14, 2007 11:54 pm ]
Wow, widzę, że setka postów mi stuknęła
Zagłówki z tyłu są odrobine mniejsze niż z przodu (wymiarów narazie nie mam bo czasu nie miałem może dziś lub jutro zmierze ). Mocowania są te same co z przodu czyli takie małe fajne plasticzki, które jak się przekręci to blokują zagłówek. Co do prowadnic nie wiem czy macie wbudowane je automatycznie czy też byście musieli sobie je dokupić... Pręty zagłówków mają tylko jedne nacięcie nie tak jak z przodu kilka.
Dziś postaram się wszytko piomierzyć i powiem wam dokładniej
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 07:47
Moloch napisał/a:
Co do prowadnic nie wiem czy macie wbudowane je automatycznie czy też byście musieli sobie je dokupić...
Prowadnice są chyba w każdej kanapie. Miejsca montażu powinny być łatwo wyczuwalne palcem, gdyż pod wierzchnią warstwą materiału (w miejscu gdzie wchodzą pręty zagłówka) będzie dziura.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum