Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 23:39 [R420] Czy to sprzęgło ???
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
I o jeszcze jedno chcialem dzisiaj zapytac. Jak samochod stoi na "luzie to slychac jakies chrobotanie jakby z jakis lozysk, ale jak wcisne sprzego to cisza... Jakie podalibyscie propozycje usterki, nie wiem czy to naprawiac, czy mozna z tym troche pojezdzic...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 23:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na dwoje babka wróżyła - albo łożysko sprzęgła umiera, albo któreś w skrzyni biegów,
Ja bym to sprawdził u jakiegoś mechanika, żeby Ci się coś nie rozsypało w czasie jazdy (puk puk, tfu tfu)
samochod mnie kosztowal 300 funtow, a naprawa pewnie ze 150 jak znam mechanikow angielskich, wiec jak padnie to chyba kupie nastepny samochodl..... ostatnio dowiadywalem sie ile kosztuje wymiana uszcelki pod glowica w protonie 1.6 16v, bagatela 200 funtow. A tak jeszcze zapytam, gdzie sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow?
z boku skrzyni (nie jestem pewny ale w angliku, to chyba też będzie z lewej strony) mniej więcej na wysokości półosi, ale za nią, masz wlew oleju i powinno być akurat do samego wlewu. Najlepiej zajrzeć od spodu, odkręcić i sprawdzić palcem. Jeśli nie czuć oleju, to trzeba dolać do momentu aż zacznie cieknąć z tej dziury , a najlepiej już odżalować te 2 litry i wymienić.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 20:47
Mi już raz skrzynia poszla i wiem co to za bol. Satelita rozwalila mi obudowe i skrzynia do wymiany Kosztowala mnie uzywana 800-1200 zł już nie pamietam dokladnie i do tego wymiana. No i poszukiwania tez nie byly zbyt latwe...
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum