Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 18:35 [R420] Czy to termostat???
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Ostatnio zauwazylem, ze w moim 420sli silnik sie ladnie nagrzewa, po czym po jakis 5-6 kilometrach temperatura spada i znika ogrzewanie... leci tylko zimne powietrze!!! w mrozne poranki troszke denerwujace, bo mam cieplo tylko przez chwile, a do pracy jade 20 min. Jak juz dojade silnik nadal jest cieply, ale kontrolka temp silnika spade w czasie jazdy do zera... Macie moze jakies pomysly co moze byc tego powodem? Ja sie zastanawam czy to termostat... Jezeli tak, to czy mozna go pbezproblemowo wymienic samemu? jest latwo dostepny bo na gorze silnika. Jest to 2.0 DOHC, z tego co sie dowiedzialem z Hondy Accord...
[ Dodano: Pon Kwi 02, 2007 7:43 pm ]
przepraszam, ze nie napisalem modelu w temacie.... laik ze mnie na forach, ale szybko sie ucze
Masz poprawione i wybaczone //brt
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:03, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Koledzy moi mili, tak, to byl termostat... zmienilem w pol godzinki... Kosztowalo mnie to 8 funciakow, 6, 5 za termostat i 1.5 za obejmy zaciskajace... W warsztacie kszykneli za wymiane 30 funi ! a czas robocizny ocenili na 1.5h!!! Barany jedne... teraz ladnie mi grzeje w samochodzie, a spalanie spadlo o ok 2 litry na 100mil... dziekuje za utwierdzenie mnie, ze to termostat byl do wymiany...
100 mil to 160 km, wczoraj zrobilem rowno 100mil z czego 60 z przyczepa kampingowa i godzine stania w korku to spalil 18 litrow na cala podroz... Normalnie przed wymiana palil mi 10 litrow na 100km (60mil).
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 07:55
kamyk1313 napisał/a:
Ostatnio zauwazylem, ze w moim 420sli silnik sie ladnie nagrzewa, po czym po jakis 5-6 kilometrach temperatura spada i znika ogrzewanie...
Tak kolego to bedzie wina termostatu. Ja mialem tak tylko ze u mnie zapomieli wstawic termostat mechanicy papracy....
U mnie sytuacja wygladala ze samochod jak stal na luzie to temp. byla optymalna a jak ruszylem gdziesz 70-100 km/h to wskazowka temp. spadala do 0. Ale po wstawieniu termostatu awaria zniknela do dnia dzisiejszego...
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum