Hehe... Ja mam już 3 płyty z testami z ostatniego roku - z kat. A, kat B+E i Gazety Wyborczej.
Jak na razie daję radę po testach na kat. A, ale te pytania są często tak sformułowane, że popełnia się błędy typu "zgadywania końcówki pytania" albo zapomina się, że każdą odpowiedź należy traktować jako osobne pytanie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Na kursach zawsze podkreślają (robiłem 2 w różnych OSK w ciągu ostatniego pół roku), że to pytanie jest głupio sformułowane - autorowi chodziło o poluzowanie śrub, bo jak podniesie się auto, a śruby zostały mocno dokręcone, to po podniesieniu na pewno się ich nie odkręci - prędzej można zrzucić auto z podnośnika.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Na kursach zawsze podkreślają (robiłem 2 w różnych OSK w ciągu ostatniego pół roku), że to pytanie jest głupio sformułowane - autorowi chodziło o poluzowanie śrub, bo jak podniesie się auto, a śruby zostały mocno dokręcone, to po podniesieniu na pewno się ich nie odkręci - prędzej można zrzucić auto z podnośnika.
tez tak uwazam najgorsze jest to ze oni nie ucza przepisow tylko 3z (zakuc, zaliczyc, zapomniec) testy... ja sam uczylem sie najpierw teorii samych przepisow a dopiero pozniej testy sie same rozwiazywaly
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
5 błedów na bzdurach...np. palacej sie odzierzy..nie wiem czemu ale przypomniała mi się sytuacja z odzierza ortalionową, która jeżeli jest na poparzonym to nie wolno schładzac miejsc poparzenia bo ortalion wtopi się w skórę...drugi durny błąd to o ruszaniu pod górke nie wiem czemu mi wyszło ze auto zgaśnie jak się za wolno puści sprzegło w stosunku do hamulca ...ale krzyżóweczki, predkości i pozostałe to perfekto więdz jestem kontent...bo na pierdołach to chyba nawet egzaminator by się wyłożył
U la la... 5 błenduff
Ale jedna rzecz mnie zastanawia - trafił ktoś na pytanie o całkowitej drodze hamowania pojazdu ze 110km/h na mokrej nawierzchni? Prawidłowa odpowiedź to 130-200m ... Czy to nie za dużo Jeśli na suchym asfalcie dzisiejsze auta ze 100km/h hamują w granicach 40m, to ze 110, przy drodze mokrej będzie aż o tyle więcej? Jeśli mowa o starym aucie na łysych oponach, z kulawą geometrią i bez ABSu, to może taki dystans jest OK, ale sprawne technicznie auto w 80-100m chyba się zatrzyma...
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Wstyd się przyznać ale po 10 latach posiadania Prawa jazdy mam 2 błędy.
Bład w bytaniu o białe elemanty odblaskowe w jezdni.
Zaznaczyłem że rozdzielają pasy ruchu, nie znaznaczyłem że także lewy pas.
Zaskoczyło mnie też pytanie o drogę chamowania.
Niektóre drogi hamowania są zawyżone.
Co do pytania o ruszaniu pod górkę, to wg mnie i wielu innych osób (kierowców z długoletnim stażem) jest tam błąd.
4 byki w tym predkosc ciezarowki na trasie, jedno rondo , ratownictwo i jak wlasciwie powinny byc zapiete pasy Prawie zdalem 10 lat od kat B i chyba juz 6 od A...cieniutko
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 09:33
Raptile napisał/a:
10 błędów Do Zobaczenia na Drodze
LOL
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Hehe...
Same przepisy zmieniają się tak, że moim zdaniem każdy powinien co 10 lat oficjalnie zdawać taki "przypominacz".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum