Forum Klubu ROVERki.pl :: Przyszłość klubu, czyli ubogość miłośników...
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyszłość klubu, czyli ubogość miłośników...
Autor Wiadomość
Pływak 

Rover 200

Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 21:46   

Jeśli wg. Ciebie wyznacznikiem "miłośnika" marki jest chęć zakupu MG z Chin to zgadza się nie jestem nim i pozostaje mi czekać, aż "miłośnicy" z naszego forum rzucą się na zakupy po wprowadzeniu nowego MG na Europejski rynek :]

SPAMU¦

Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 21:46   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 23:15   

MG jest na europejskim rynku, jak wynika z linku ktory wrzucilem ;) I to ze fabryka MG odzyla widac nadal nie przekonuje cie PLywak do zmiany stanowiska, bo troche to takie , bo jest chinskie, a jakby w mercedesie inne podzespoly wsadzali :D

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 23:20   

Nie wiem czy to ja pisze w niezrozumiałym języku czy co niektórzy są zmęczeni jak wchodzą na forum:

W żadnym wypadku nie chodziło mi o jakość wykonania bo Chińczycy zrobią to za co im się zapłaci bardziej odstraszała by mnie kompletna nieznajomość auta, potencjalne problemy z częściami, serwisem itp itd.

Powód dla którego bym nie kupił tego auta pomijając oczywiście kwestie wyglądu to zbyt duże ryzyko na które mnie nie stać jeśli Was stać na podjęcie takiego ryzyka to ok czekam na relacje z użytkowania...

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 05:47   

oj tak piszecie i piszecie... a ja z nudów oglądałem wytwory TATA w salonie, bo jest takie coś w Rzeszowie, troche śmierdzi klapkami kubota ze środka, ale pozatym nie wygląda jakoś specjalnie gorzej niż hjundaje, z którymi dzieli hale a ludzie to kupują ;) przyjedzie jakieś nowe MG do PL, obejzymy je i wtedy można dyskutować, jak narazie to nie ma żadnych argumentów za i przeciw, bo dziś w każdym aucie jest masa rzeczy "made in szczajna".

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 06:12   

Pływak napisał/a:
Nie wiem czy to ja pisze w niezrozumiałym języku czy co niektórzy są zmęczeni jak wchodzą na forum:

Kilka cytatów z ostatnich dwóch stron w odniesieniu do kontekstu:

Gdy ktoś chce zobaczeć...

Pływak napisał/a:
No właśnie w tym sęk, ze większość by tylko "chętnie zobaczyła", a na oglądaniu firma nie zarobi...

Potem, być może po obejrzeniu auto okaże się tak ładne, że trochę osób je kupi. Ty zaś:

Pływak napisał/a:
MG z Chin chyba było by ostatnia marką jaką bym brał pod uwagę przy kupowaniu sportowego coupe...

Potem się tłumaczysz pisząc:

Pływak napisał/a:
W żadnym wypadku nie chodziło mi o jakość wykonania bo Chińczycy zrobią to za co im się zapłaci...

po czym dodajesz:

Pływak napisał/a:
bardziej odstraszała by mnie kompletna nieznajomość auta, potencjalne problemy z częściami, serwisem itp itd.

Na końcu podsumowujesz:

Pływak napisał/a:
Wolał bym za cenę nowego kupić 2-3 letnią używkę innej marki wiedząc już mniej więcej w co się pakuje i jakie awarie mnie mogą spotkać...

i
Pływak napisał/a:
Sorry ale nawet jak bym miał gotówke to bym takiego auta nie kupił bo dla mnie byłby to ryzykowny zakup wynalazku z chin o którym kompletnie NIC nie wiadomo, natomiast jeśli było by mnie stać na powiedzmy Audi A5 bez wahania bym takie auto w salonie kupił jak i klika innych, a jeśli miał bym wybierać między nowym sportowym MG z Chin, a używanym A5 dla mnie wybór prosty...

... cały czas podkreślając, że jest to:
Pływak napisał/a:
MG z Chin

Niezależnie od tego, że jest to niedokończony projekt MG Rover (model 55), że w Anglii jest centrum projektowe i fabryka.

Moje podsumowanie:
Nie ma znaczenia jakie to auto i gdzie produkowane, nie ma znaczenia czy jest niezawodne i dobrze wykonane. Niezależnie od tego akie to jest auto, kupiłbyś Audi A5...

... Dlatego kupiłeś które, traci na wartości chyba jeszcze szybciej, niż Rovery... dlatego kupiłeś auto, które "słynie" z bezawaryjności...

Dlatego naprawdę dziwię się Twojemu udziałowi w Tym wątku... chyba, że chcesz nabić sobie licznik postów, zaznaczyć swoją obecność lub po prostu potrollować.

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 08:18   

Tomi napisał/a:
Kilka cytatów z ostatnich dwóch stron w odniesieniu do kontekstu:

Dziękuje za upchnięcie mojej wypowiedzi w jednym poście może w końcu ktoś ją zrozumie...

Dla tych którym nie chce się czytać całośći:
NIE nie kupił bym MG w salonie, NIE nie dlatego, ze jest z chin, a dlatego, ze nic o nim nie wiadomo jak również nic nie wiadomo o sieci salonów i serwisów. TAK gdybym dziś kupował auto wybrał bym z wyżej wymienionych powodów używane Audi inaczej sprawa może wyglądać za n-lat kiedy siec salonów i serwisów rozwinie się na tyle, ze nie będzie trzeba jechać na drugi koniec Polski obejrzeć auto w salonie albo co gorsza ściągać z zagranicy no i co najważniejsze jeśli okaże się po kilku latach, ze auta są warte swojej ceny ale to na razie gdybanie...

Cytat:
Gdy ktoś chce zobaczeć...

Nie chodzi o zobaczenie, a o narzekanie, ze robią zwykłe auta zamiast takich z zacięciem sportowym wiedząc przy tym, że na dziś dzień nie mógł bym sobie na nie pozwolić nawet jak by MG takie oferował..

Cytat:
Moje podsumowanie:
Nie ma znaczenia jakie to auto i gdzie produkowane, nie ma znaczenia czy jest niezawodne i dobrze wykonane. Niezależnie od tego akie to jest auto, kupiłbyś Audi A5...

Nie nie bez znaczenia jest jakość wykonana i niezawodność ale jak setki razy pisałem NIC na temat niezawodności powiedzieć nie można chyba, ze masz szklaną kule to chętnie poznam awaryjność nowego MG...

Cytat:
... Dlatego kupiłeś które, traci na wartości chyba jeszcze szybciej, niż Rovery... dlatego kupiłeś auto, które "słynie" z bezawaryjności...

Dokładnie dlatego i się nie oszukuje kupiłem to auto by imo było to najlepsze auto spełniające moje wymagania na jakie było mnie stać i to, ze traci na wartości szybciej niż Rovery miało w tym duży udział bo kupiłem auto nowsze technologicznie i lepiej wyposażone niż odpowiednik od R/MG (25/ZR)

Cytat:
Dlatego naprawdę dziwię się Twojemu udziałowi w Tym wątku... chyba, że chcesz nabić sobie licznik postów, zaznaczyć swoją obecność lub po prostu potrollować.

Z tego co mi wiadomo posty w tym dziale nie są zaliczane :] Ale oczywiście zarzucenie trollowania zawsze jest dobrym argumentem przy braku innych ...

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 23:18   

Stac by cie bylo na utzrymanie Audi 5 - op gwarancji, a boisz sie o auto nowe na gwarancji >?? Chyba przesadzasz ;)

To ze jest chinskie.. a co nie jest dzisiaj O_o jak pokazuje przyklad fiata, nawet w polsce jak sie chce to mozna robic cos DOBRZE ! wiec nei kraj a ludzie, zaklad, fabryka decyduje ;)

Dziwie sie Tomiemu, ze wyciaga argument "slynnej" bezawaryjnosci Alfy, bo tak samo jak z lewymi gwintami w Roverach ;)

Jest kilka rzeczy ktorych tzreba pilnowac, ale jak ma sie kumatego mechanika, nie taki diabel straszny ;)

Ja czekam by zobaczyc na zywo :) narazie jestem sceptyczny ...

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 10:56   

maniaq napisał/a:
Stac by cie bylo na utzrymanie Audi 5 - op gwarancji, a boisz sie o auto nowe na gwarancji >?? Chyba przesadzasz ;)

Salon i ASO Audi mam pod nosem + masa opinii na forach + dostęp do części czy to oryginalnych czy zamienników i długo by można wymieniać przewagę Audi nad MG z Chin( specjalnie dopisuje z Chin, żeby mi ktoś nie zarzucił, że on ma MG i cześci bez problemu dostępne ;) ), a kiedy pojawi się salon MG w Polsce to nawet najstarsi górale nie wiedza ;) Po za tym z tym A5 był taki przykład na szybko chociaż nie ukrywam, ze w wersji coupe strasznie mi się podoba no ale póki co za wysokie progi na moje nogi ;)

Cytat:

Dziwie sie Tomiemu, ze wyciaga argument "slynnej" bezawaryjnosci Alfy, bo tak samo jak z lewymi gwintami w Roverach ;)

Jest kilka rzeczy ktorych tzreba pilnowac, ale jak ma sie kumatego mechanika, nie taki diabel straszny ;)

+1 :ok:

Cytat:
Ja czekam by zobaczyc na zywo :) narazie jestem sceptyczny ...

Tak jak ja pożyjemy zobaczymy póki co gdybanie zero konkretów już nie mówiąc o tym kiedy to pojawi się u nas w kraju...

adamsky 

Rover 45

Wysłany: Pią Maj 06, 2011 00:23   

jako miłośnik przeglądam sekcję aut na znanym portalu - patrzę...
http://allegro.pl/mg-ta-z...1595717334.html
i się ślinię :)

jakby ktoś miał nadmiar gotówki to kupować to cudeńko :)

sobrus 

Wysłany: Pią Maj 06, 2011 06:28   

MG z Chin wygląda całkiem fajnie, oczywiście nowego bym nie kupił ale jeśli za pare lat będzie tego troche "na allegro" w znośnych cenach to kto wie ;) . Z częściami wtedy też nie powinno być już problemu.
Ale do tego czasu wszystko może sie zmienić, może będę chciał vana ;) .

Co do sportowego MG to nie dziwie się że póki co go nie ma. Bo niby jaki silnik mieliby tam wsadzić?
W czasach gdy AMG, BMW i Audi prześcigają się w V8 biturbo, a byle Golf ma 170KM z silnika 1.4 co niby mieliby zaoferować? N-Series dziś osiągami nikogo nie szokuje, są po prostu w miare OK. Do tego te upierdliwe przepisy dotyczące spalin, w których N-Series pewnie ledwo sie mieści, albo już nawet nie.

Na szczęście źle też nie jest MG6 1.8 160KM ma ok 8.4s do setki (a waży 1500kg!). Tragedii nie ma, ale to dziś za mało na samochód sportowy. Gdyby go odchudzili....

Niestety Powertrain miał pare lat przerwy, już w ~2004 roku mieli wprowadzić następną generację K, a teraz są sporo do tyłu.

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 15:48   

test MG6:
http://www.youtube.com/wa...f5aHeiLols&NR=1

reklama:
http://www.youtube.com/wa...nel_video_title

film:
http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu

adamsky 

Rover 45

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 16:51   

Cytat:
test MG6:

reklama:

film:

Obejrzałem wszystko... po brytyjsku ta reklama... aż .... miło miło się ogląda... :)

shudder 

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 18:54   

adamsky napisał/a:
Cytat:
test MG6:

reklama:

film:

Obejrzałem wszystko... po brytyjsku ta reklama... aż .... miło miło się ogląda... :)

Mi najbardziej podoba się hasło na końcu: "it's time to fall in love again" :D

Marrkus 

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 19:18   

zaczynam odkładać kasę - maił być Chevi Cruz .... ale nie będzie

Harry 
Klubowicz

Członek Zarządu

Rover 200

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 19:20   

w 2012 ma byc mg na europe, a od lipca tego roku juz w uk
zastanawia mnie kto bedzie dilerem ?

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 19:52   

Harry napisał/a:

TomaTeam widziałem już umowy ;)
ASO w Warszawie będzie miał mariusz418 ;)

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

Harry 
Klubowicz

Członek Zarządu

Rover 200

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 20:34   

MaReK napisał/a:
Harry napisał/a:

TomaTeam widziałem już umowy ;)
ASO w Warszawie będzie miał mariusz418 ;)

i wszystko jasne :wink:

adamsky 

Rover 45

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 21:02   

ale zabawunio :D :D haha :mrgreen:

borek88 

Rover 45

Wysłany: Sob Maj 28, 2011 21:28   

zrobic z tego coupejke i bedzie lala ze hoho

[ Dodano: Sob Maj 28, 2011 22:28 ]
a haslo jest naprawde fajne

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 21:59   

Przez FB mozna sledzic na bierzaco cala kampanie reklamowa, ale ja ciagle czekam by zobaczyc auto na zywo ...

na zdjeciach , filamch mnie nie przekonuje i haslo, ze "your mother WOULD approve " jest wlasnie nieco zaprzeczeniem filozofi MG, to tak jak nie moge patrzec na panamere, bo to nie porshe ...

Juz byly TXT ze najpierw musza zrobic auto dla wszystkich , by mogli zrobic cos "sportowego" ALE IMHO MG NIE ROIBLO AUT DLA WSZYSTKICH od tego jest VW ... i to jest moje zdanie ktorego nie zmienie :) od tego tez byl ROvger, a ze go nie ma, to z MG probuje sie zrobic Rovera teraz, tylko co z historia marki ? w odstawke ? przemilczec?

Odpowiedz do tematu