Forum Klubu ROVERki.pl :: Przyszłość klubu, czyli ubogość miłośników...
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyszłość klubu, czyli ubogość miłośników...
Autor Wiadomość
adamsky 

Rover 45

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 17:41   

[quote="kasjopea"]Jest taka sekcja artykułów na stronieR na rajdach i wyścigach .

No jest ! :)

Ale póki co nie ma co wyszukiwać bo R nie bierze udziału ani w rajdach ani w wyścigach.
Rozprawiamy nt. utworzenia działu sportowego, który ujawniał by newsy i relacje z odbytych rajdów, KJS`ów, track day i innych tego typu imprez, by zachęcić użytkowników forum oraz nadać świeżości całości forum :) bo wszyscy widzą że póki co to cała otoczka funkcjonowania forum opiera się na " Porady Techniczne " a to nie niesie ze sobą dalekosiężnie nic dobrego.

SPAMU¦

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 17:41   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 18:03   

Auta MG pojawialy sie w przerowznych wyscigach. Nie ograniczalbym sie do PL, bo tu pustynia :) zarowno jesli chodzi o powazne sciganie jak i auta ;)

adamsky 

Rover 45

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 18:11   

maniaq napisał/a:
Auta MG pojawialy sie w przerowznych wyscigach. Nie ograniczalbym sie do PL, bo tu pustynia :) zarowno jesli chodzi o powazne sciganie jak i auta ;)

Mi chodziło bardziej o to aby zainteresować użytkowników lokalnym sportem, co w efekcie ( może lub i nie ) spowoduje chęć wzięcia udziału w takich imprezach naszymi R a być może nawet jakimiś przeróbkami. Oczywiście nie neguje idei opisywania MG czy R w rajdach na całym świecie, ale moim zdaniem jest to sposób nie trafiony, bo taki news pojawiałby się co pół roku.

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 18:37   

http://www.mguk.org/t337-2010-le-mans-series

http://www.supercars.net/...513/2449/2.html

http://www.crash.net/wtcc...mg_victory.html

jak czekac az napisza w PL wiadomosciach to moze i pol roku ;)

adamsky 

Rover 45

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 18:57   

Maniaq - albo nie rozumiesz tego co piszę albo mamy różne całkowicie koncepcje o których piszę.
Wyszukanie kilku newsów ( bo w całym roku prasa zagraniczna też za wiele o MG i Roverach nie pisuje ) nie jest problemem. Napisałem dość wyraźnie jaka miała by być koncepcja tego kącika, a Ty usilnie próbujesz pokazać jakim jestem głupi i na moje jedno słowo musisz dopowiedzieć 3 swoje. nie na tym rzecz polega, a cofać do czasów piaskownicy mi się nie chcę.

jak Ci się nie podoba moja koncepcja, to napisz to otwarcie, podaj jakieś argumenty i włącz się aktywnie do dyskusji, bo narazie robisz wszystko na "sucho"

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Wto Lut 22, 2011 23:38   

No to chyba nie rozumiem co piszesz ;) Tylko pisze, bo probuej zrozumiec, a skoro pisze to nie po to by mowic innym, ze to bez sensu , bo jakby bylo - to bym wogole sobie glowy nie zaprztal i nie pisal tutaj. Temat mnie interesuje dlatego sie udzielam :D

Piszesz, ze czekajac na news ze swiata o MG pojawilby sie co pol roku. Jezeli mowimy o portalach pokroju onetu to moze i wcale, ale auta MG braly udzial i biora NADAL udzial w rajdach takich jak LE Mans , classic, nie wiem czy nadal, ale byly w wtcc. Wiec tym neguje twoje stwierdzneie o czekaniu pol rocznym na newsa.

Sam powiedziales na wstepie, ze NIE MA R ani MG w rajdach ani KJS-ash w PL ---- czyli jakby z zalozenia nie ma o czym pisac, albo pisac o innych autach :rotfl:

ALE !! !! ja sie nie zgodze, przejrzyj sobie chocby rally sprinty Automobilklubu Warszawskiego ;) Bylo MG - klubowe :D , oraz 416 niezrzeszona ;) Wiec mijasz sie z prawda, ale to bym zrzucil na karb bardzo lokalnego zasiegu tego typu imprez i informacji tylko na specjalnych portalach, a ciezko znac je we wszystkich czesciach kraju :D

Ja bym tylko chcial wiedziec o czym zamierzacie pisac, bo jak mowisz o newsach to ich nie ma - raz na pol roku - wklejam linki, ze jednak sporo sie dzieje nadal, glownie z MG.

Mowisz o polskim poletku. W rajdach na pewno nikt nie jezdzi, w KJS-ach sa chetni, ale nie mozesz o nich wszystkich wiedziec , bo to trudne zadanie wysledzic kazdy KJS i przejrzec tabele kto startowal , ale do zrobienia przy odrobinie checi ;)

Tylko do czego zmierzamy tworzac ten kacik >?

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 18:48   

maniaq napisał/a:

Mowisz o polskim poletku. W rajdach na pewno nikt nie jezdzi, w KJS-ach sa chetni,

W kwestii rajdów:

Rajd Warszawski 2008 i A-grupowa rajdówka... niestety w tej chwili w odbudowie... chyba w tym roku będzie jeździła ponownie. Mam podjechać niebawem oblookać ją na własne oczy :)

W kwestii KJS-ów są również jakieś plany :)

dobryziom 

Rover Coupe

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 19:43   

Tomi napisał/a:

Rajd Warszawski 2008 i A-grupowa rajdówka... niestety w tej chwili w odbudowie... chyba w tym roku będzie jeździła ponownie. Mam podjechać niebawem oblookać ją na własne oczy :)

a masz jakieś dane tech. na temat tej rajdówki ?

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 21:11   

1.8 N/A kręci się do 10500krmp. moc max. 240 KM. ZTCP

Oczywiście wszystkie bebechy kute, brak hydrauliki w głowicy, 6-biegowa skrzynia sekwencyjna Quife (ze szperą) lub 6-biegowa skrzynia MG Sport., dolot na 4 przepustnicach. Tyle pamiętam...

Samochód startował wcześniej w Mistrzostwach Rajdowych w Belgii, gdzie (o ile dobrze pamiętam) zdobył raz, czy dwa razy Wicemistrzostwo Belgii.

dobryziom 

Rover Coupe

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 21:27   

Tomi napisał/a:
1.8 N/A kręci się do 10500krmp. moc max. 240 KM. ZTCP

Oczywiście wszystkie bebechy kute, brak hydrauliki w głowicy, 6-biegowa skrzynia sekwencyjna Quife (ze szperą) lub 6-biegowa skrzynia MG Sport., dolot na 4 przepustnicach. Tyle pamiętam...

miodzio :)

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 21:32   

adamsky8811 napisał/a:
maniaq napisał/a:

Mi chodziło bardziej o to aby zainteresować użytkowników lokalnym sportem, co w efekcie ( może lub i nie ) spowoduje chęć wzięcia udziału w takich imprezach naszymi R a być może nawet jakimiś przeróbkami. Oczywiście nie neguje idei opisywania MG czy R w rajdach na całym świecie, ale moim zdaniem jest to sposób nie trafiony, bo taki news pojawiałby się co pół roku.

Czyli taki sposób jaki jest obecnie jest dobry? Jedyne chyba wpisy w tym dziale pisałem ja i ostatni wpis, który się tam znajduje pochodzi chyba z 2004 roku, gdy to napisałem ostatni. Od tamtej pory kompletna posucha. Gdyby nie początek tego wątku, nikt by nawet nie wiedział, że w latach 2006, 2007 i 2008 w JWRC (m.in.) startował MG S2000

Mało tego samochód można było zobaczeć tuż za naszą południową granicą podczas Rajdu Bohemia.

Założyłem ten wątek aby zwrócić na to uwagę. Bo forum ograniczyło się jedynie do tego "gdzie i jak naprawić samochód"....

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Wto Mar 01, 2011 00:47   

Czyli wychodzi jednak na to co napisalem, ze OBECNIE , zaden MG ani Rover nei jezdzi w rajdach w PL :)

Jak bedziesz mial wiecej info to dawaj znac :) chetnie podjade i obfoce jak bedzie okazja :D

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 01, 2011 17:56   

maniaq napisał/a:
Czyli wychodzi jednak na to co napisalem, ze OBECNIE , zaden MG ani Rover nei jezdzi w rajdach w PL :)

Co nie zmienia faktu, że jak było, też się o tym nie pisało... i zapewne jak będzie też pisać się nie będzie... chyba, że na boku rajdówki będzie wypisana recepta jak naprawić HGF :)

maniaq napisał/a:
Jak bedziesz mial wiecej info to dawaj znac :) chetnie podjade i obfoce jak bedzie okazja :D

Umówiłem się bliżej wakacji, bo wtedy z reguły jadę nad polskie morze :)

Chyba, że pojedziemy specjalnie...

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Wto Mar 01, 2011 20:28   

ja wychodze z zalozenia, ze kto sie intersuje , ten wie. Fajnie by bylo jakby tym co sie nie chce szukac info, ktos podal na tacy. W sumie to oszczedza innym czasu :) a czasem moze ci co nie wiedza, zainteresuja sie bardziej PO lekturze ;)

Nad morzem dawno nie bylem, ale jak ciut cieplej bedzie, jestem gotow ;) zoltek tez :D TZN bananowy bandzior :D

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Pią Mar 04, 2011 12:06   

http://www.youtube.com/watch?v=YDAQ0MD4fxc

http://www.youtube.com/watch?v=a5DgtAwjhQU

http://www.youtube.com/watch?v=flfVpnz7nYM

W całej Europie coś się dzieje... a u nas oczywiście posucha... zarówno sprawcza, jak i informacyjna :P

Harry 
Klubowicz

Członek Zarządu

Rover 200

Wysłany: Czw Mar 17, 2011 11:40   

w 2012 do sprzedaży w europie ma trafić MG6, natomiast w UK już od lipca
http://www.mg.co.uk/mg6.html#/?page=GALLERY_MG6

Tomaszi 

Rover 400

Wysłany: Nie Mar 27, 2011 02:47   

Osobiście od początku roku 2010 śledzę co się dzieje z Roeve.
Niestety tłumacz google nie jest za bardzo przydatny i jedyne co to mogę popatrzeć i nacieszyć oko.

Roeve 350

Klikałem we wszystkie te szlaczki ale chyba nie udostępnili tej strony w innych jezykach - szkoda.

http://www.roewe.com.cn/

[ Dodano: Nie Mar 27, 2011 03:47 ]
a i jeszcze inna stronka, a własciwie to podstrona :cool:

http://www.roewe.com.cn/roewe350/feature/

tu na przykład art. z 10.03.2011 potraktowany translatorem wujka G...

http://translate.google.c....php%3Fid%3D704

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 27, 2011 08:50   

Tomaszi napisał/a:
Osobiście od początku roku 2010 śledzę co się dzieje z Roeve.
Niestety tłumacz google nie jest za bardzo przydatny i jedyne co to mogę popatrzeć i nacieszyć oko.

W przypadku Roeve 550, to nie ma co cieszyć oka. Moim (subiektywnym) zdaniem 550-ka jest po prostu brzydka

Marrkus 

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 22:24   

Ale te Roewe to chyba nie będzie w Europie sprzedawane jako Roewe a jako MG6. I niestety kiedyś auta MG były postrzegane jako usportowione (cokolwiek by miało to znaczyć) a obecnie z racji posiadania jedynie tej znanej obecnie marki przez Chiński koncern będą to auta rodzinne.

adamsky 

Rover 45

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 22:40   

no i wielka szkoda że tak się dzieje... bo ja bardzo chętnie bym zobaczył jakiegoś mocnego malego MGka coś w deseniu TF tylko z mocniejszym silnikiem w calkowicie nowej konstrukcji ! :)

Odpowiedz do tematu