generalnie sugeruję, że latem raczej panujesz nad ewentualnym poślizgiem, a w zimę łatwiej o niekontrolowane boczne uderzenie o krawężnik tudzież inną zimową opcję
nie. sugeruję że latem trudniej zarysować, obdrapać czy w inny sposób uszkodzić oponę niż w zimę. bo w lato masz przyczepność i trudniej zalutować w krawężnik, a w zimę zdecydowanie łatwiej.
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 23:13 Re: [MGF] Opony w MGF - Jaki rozmiar/wymiar macie ?
SebJaw napisał/a:
Jakie rozmiary/wymiary opon macie założone w MGF-ach ?
...i jak się spisują.
na lato:
VREDESTEIN Sportrac 3
195/50 R15 przód
205/50 R15 tył
czyli takie rozmiary jak MG zalecało do modelu F na R15
na zimę mam właśnie zagwozdkę co kupić
prawdopodobnie to będzie jedna z poniższych:
- BFGoodrich G-Force Winter (kierunkowe)
- Hankook W310
w rozmiarze 195/50 R15
Takie Goodrich'e, tylko w mniejszym rozmiarze mam w osobówce i są spoko.
Mieszkam kawałek poza Krakowem - zanim wyskoczę na trasę krajową (przeważnie czarny asfalt ociekający błotem pośniegowym i solanką ), to muszę pokonać drogę gminną (oczywiście obowiązkowo zawsze zaśnieżona).
Naczytałem się "bzdur" o tym jakie to asymetryczne opony są fajne - tylko patrząc na te Hankook'i zastanawiam się czy nie mają za mało agresywnej rzeźby bieżnika jak na śnieg.
Naczytałem się "bzdur" o tym jakie to asymetryczne opony są fajne - tylko patrząc na te Hankook'i zastanawiam się czy nie mają za mało agresywnej rzeźby bieżnika jak na śnieg.
myślę, że te opony to kompromis asfalt/śnieg/błoto/HAŁAS
myślę, że te opony to kompromis asfalt/śnieg/błoto/HAŁAS
Ktoś z forumowiczów korzysta z asymetrycznych (jakikolwiek model/producent)?
Jak się sprawują takie oponki? Plotki słyszałem o jednych asymetrycznych Dunlopach, które to znoszą w prawa stronę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum