Nie od dziś wiadomo, że zakup ubezpieczenia w pakiecie jest w przeliczeniu na jednostkowe usługi ubezpieczeniowe sporo tańszym rozwiązaniem.
Chciałbym się też tutaj skupić na ubezpieczeniu od utraty zniżek. Ostatnio mój znajomy miał stłuczkę. Ot nie zaciągnął ręcznego na parkingu, auto zjechało uszkadzając inne auto. To była jego pierwsza stłuczka od kilku lat, ale pierwsze ubezpieczenie z opcją ochrony zniżek - jak widać przydało się
Na https://wygodnie.pl/porady/ubezpieczenie-od-utraty-znizek proponuję jeszcze sprawdzić jak to działa w praktyce.
Ostatnio zmieniony przez pietka Pią Wrz 29, 2017 06:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 21, 2017 11:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pietka, owszem, u mnie było podobnie na parkingu pod Castoramą. Jeszcze w dodatku zajście miało miejsce na terenie prywatnym, a nie oficjalnej drodze publicznej, więc i przy następnym roku dalej przysługiwała ochrona zniżek. Bo wiele towarzystw jednak odbiera ją przy kupnie kolejnego OC, jeżeli kierowca spowodował szkodę.
Tak samo polecam ubezpieczenie szyb. Z dowolnego powodu, raz w roku wymieniają jakąkolwiek szybę. Przy kolejnych są procentowe dopłaty. Kosztuje to z 60zł, a w trasie jest spokój. Walnie jakiś kamień w szybę czołową, to nie trzeba spisywać numerów, notek z zajścia. Telefon, proszę wymienić i tyle. Usuwanie szkody w ten sposób było łatwe i przyjemne. A jak tato usłyszał, ile kosztowałaby go oryginalna szyba do Scenica II z antyrefleksem i czujnikami bez tego ubezpieczenia, to docenił ten dodatek, na który namówiła go agentka.
Też chciałem ubezpieczenie szyb, ale jak zobaczyłem że musiałbym dopłacić do ceny OC 1500zł to zrezygnowałem
Mój ubezpieczyciel nie ma takiej opcji, a najtańszy jaki ją miał dał mi wycenę OC na 2500zł
Ochrona zniżek jest sprytnym trikiem mającym utrzymać klienta - działa tylko u tego samego ubezpieczyciela.
Jeśli chciałbyś go zmienić, to szkoda pojawi się w UFG i już nie będzie tak różowo.
Ostatnio ubezpieczałem Suzuki Swift '07 1.3 - 642 zł OC, ubezpieczenie od pożaru i kradzieży chyba 70 zł, Assistance z holowaniem do 150 km chyba 90 zł.
Z AC zrezygnowaliśmy, bo przy obecnej wartości auta i tak, przy byle stłuczce wyjdzie szkoda całkowita.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
u mnie rover 75 (pełne zniżki) w zeszłym roku warta OC 757 zł w tym roku Warta przysłała ofertę na OC 920 zł coś za drogo więc udałem się znajomego agenta mojego brata i udało się Axa direct OC za 695 zł
Kontynuacja w Link4 OC+AC+NNW 1107 zł w 2 ratach na zniżce 50%. Samo OC 599,68 zł. Wartość samochodu 11100 zł. Da się negocjować ceny telefonicznie bo oczywiście pierwsza oferta była droższa niż dla nowego klienta. Po chwili oczekiwania na "rozmowę z kierownikiem" przyznano rabat i dostałem ofertę jakbym był nowym klientem.
Link4 w zeszłym roku 443zł w tym roku pierwsza wycena 564zł poszperałem gdzie indziej i wyszło w Gefion 485zł ale jak wysłali mi papiery oc kwota widniała 389zł.
Reklamacja ,nie chcieli na taka kwotę zejść to dałem wypowiedzenie.
Link4 druga wycena 438zł minus punkty payback i zeszło na 422 plus... bony do Tesco na 80zł.
Axa Direct OC+AC+NNW 617 zł w 1 racie, lub 2 raty po 333,5.
Tak wyliczyłem składkę dla MG ZS w wersji 2.0d 101 KM bo nie było innej opcji w kalkulatorze. Myślałem, że zmiana u nich w katalogu na 115 KM będzie formalnością zwłaszcza, że miałem u nich już ubezpieczenie i tu zaczęły się schody. Po konsultacji w działem analiz oddzwoniono do mnie, że nie mogą mi zaproponować AC, tylko samo OC plus ewentualnie dodatkowo od pożaru dla mojej wersji silnikowej. Widzieliście takie coś?
OC na rower pierwszy raz w gefion, stawki zaczynają wyglądać w miarę znośnie. Propozycja kontynuacji z axa ok. 850zł, kalkulacja gefion 668zł. Poprzedni rok było 1200zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum